Midwinterevenement bij Puik Bieren: Speciaal bier, rondleidingen en winterse lekkernijen

Woensdag 20 december 2023

Door Redactie

Aanstaande vrijdag, op de donkerste dag van het jaar, nodigt brouwerij en proeflokaal Puik Bieren je uit om het oud Germaanse Midwinter te vieren. Tijdens dit evenement draait alles om het samen vieren van het licht, waarbij symboliek wordt gegeven aan hoop, leven en warmte in deze donkere dagen.

Samen het licht vieren

In een ambiance, verlicht door kaarslicht, gaan de brouwers van Puik Bieren volledig in stijl aan de slag. Ze zullen op deze dag speciaal MidVinter bier brouwen met de hulp van de biergoden.

Unieke kans

Bezoekers van het proeflokaal van Puik Bieren krijgen de unieke mogelijkheid om het brouwproces van dichtbij te beleven. Tussen 15:00 en 21:00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan rondleidingen, waarbij een van de brouwers hen meeneemt naar de brouwzaal en verhalen deelt over het proces. Aanmelden voor deze rondleidingen is mogelijk in het proeflokaal zelf.

Winterse lekkernijen

Naast het brouwgebeuren staat er in het proeflokaal een speciale winterse stoof op het menu, en wordt er een Midwinter proefplank aangeboden. Deze plank bevat drie donkere bieren, waaronder een nog niet eerder uitgebrachte chocolade stout met een alcoholpercentage van 11%.

Meer informatie

Op vrijdag 22 december ben je welkom tussen 14:00 en 00:00 uur bij Puik Bieren, gelegen aan de Beekstraat 10, om Midwinter te vieren. Voor een gegarandeerde plek wordt aanbevolen vooraf te reserveren via reserveren@puikbieren.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!