Midzomermarathon afgelast door de hitte

Donderdag 27 juni 2019

Door Redactie

Hardloopliefhebbers hoeven zich komende zaterdag, 29 juni, niet in het zweet te werken. Althans, de deelnemers die mee zouden doen aan de 4e van Mossel Jaguar Midzomermarathon. In overleg met de Gemeente Apeldoorn en de Hulpdiensten heeft de organisatie besloten het evenement niet door te laten gaan. Dat werd donderdagmiddag bekend.

„We hebben alle mogelijke scenario’s langs gelopen, maar we hebben ons te houden aan de gestelde richtlijnen én om de veiligheid van de loper te kunnen garanderen. De te verwachte temperatuur is niet verantwoord om het evenement door te laten gaan.”

Begin deze week werd al aangekondigd dat het mogelijk was dat de run in het Orderbos niet door zou gaan. „Richtpunt hierbij is de te verwachten temperatuur op de starttijden”, legde de organisatie uit. ,,Is het bij de start van de diverse afstanden de verwachte temperatuur hoger dan 30 graden, dan wordt de loop afgelast. Is het bij de start van de diverse afstanden een verwachte temperatuur lager dan 30 graden , dan gaat de loop wel door.”

Als de marathon wel door was gegaan, dan zouden er maatregelen getroffen zijn. „We zouden dan om de 2 kilometer een drankpost in hebben gericht. Dat betekent dat iedere 4 kilometer een bemande drankpost zal zijn en daartussen een onbemande drankpost met koel water en/of grote emmers met daarin natte doekjes die meegenomen kunnen worden.”

Alle deelnemers zijn per e-mail op de hoogte gebracht en ontvangen in elk geval een gratis startbewijs voor de editie in 2020.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!