Help de bevolking van Oekraïne

MijnZorg: Oude bomen moet je niet verplaatsen

Woensdag 10 december 2014

Door StrangeArt

© Roelof Rump

Ouderen moeten langer zelfstandig blijven wonen. Verzorgingshuizen veranderen in verpleeghuizen (intensievere zorg). Maar wat doe je met de ouderen die al in dit verzorgingshuis wonen? Nou, ze gewoon verhuizen (eigenlijk eruit zetten)

Gehoord van een ingewijde:
Een 89 jarige man woonde in een verzorgingshuis.in Twello. De bestemming van dit verzorgingshuis werd een verpleeghuis. Oude man “was nog te goed” en moest verhuizen.
Maar – gelukkig – hij heeft nog uitzicht op het verzorgingshuis. Zijn vrienden en kaartmaatjes mist hij. Zijn tafelgenoten wonen verder weg.

Uit de Stentor:
De Martinushof (Twello) verandert van verzorgingshuis in verpleeghuis. Trimenzo speelt daarmee in veranderingen die in de zorg spelen. Door bezuinigingen moeten ouderen met relatief lichte zorgvragen namelijk langer thuis blijven wonen en meer een beroep doen op hun sociale netwerk. Het traditionele verzorgingshuis verdwijnt op termijn. Cliënten met zwaardere zorgvragen kunnen wel terecht in verpleeghuizen. Trimenzo realiseert in de Martinushof kleinschalige woonvormen voor dementerenden om op die verandering in te springen. Huidige bewoners van de Martinushof moeten om die reden verplicht verhuizen als zij niet in het profiel van de woongroep vallen

Ook interessante vragen of opmerkingen over decentralisaties en de participatie maatschappij? Deel deze in Apeldoorn-Direct via MijnZorg@xs4all.nl of bel 055 73 70 236

Over de foto: die slaat (bijna) nergens op

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?