Morbidfest in Gigant

Zondag 5 mei 2019

Door Ernst van Rossum

Vier heerlijke bands gaven hun opwachting op vrijdagavond 3 mei in de Popzaal van Gigant. Het was het weer tijd voor een lekker potje Metal. I Am Morbid, Atrocity, Vital Remains official en Sadist vier Death Metal bands die heerlijk te keer gingen op het podium. Bij de bandwissels zorgden de DJ’s Hans en Earik voor het nodige Metal geluid. De avond werd afgetrapt door Sadist een progressive Death Metal band uit Genua, Italië. Een goede opener die de zaal al lekker opwarmde.

Atrocity, een Metal band van Duitse origine met een vleugje Nederlandse inbreng. De drummer Joris Nijenhuis is van Nederlandse komaf. Lekkere rauwe metal ligt goed in het gehoor fijn om naar te luisteren .

Vital Remains official is de derde band van de avond, deze in Providence Rhode Island Amerika geboren band speelde als een dolle vrijdagavond. Lekkere opzwepende Death Metal, lekker strak neer gezet. De band kreeg het publiek mee wat ontaarde in een kleine maar stevige pit met als hoogte punt een stage divende DJ.

Sluit stuk van de avond was I Am Morbid met Bassist en enfant terrible David Vincent. De band laat zich van zijn goede kant zien en speelt een toffe set. Het publiek weet het ook te waarderen, het spel is strak en goed.

Weer een Metal avond met vier heerlijke bands, een fijn publiek wat zich volgens mij goed heeft vermaakt. Dank aan DJ’s voor hun muzikale bijdrage en de licht-crew van Gigant voor hun inzet. Ik wilde nog wel eens mopperen op de lichtkwaliteit maar dit was vrijdag naar behoren.

Popzaal Gigant , vrijdag 3 mei

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!