Motown tijd met Stevie Wonder in Gigant

Zaterdag 3 december 2022

Door Henk Schrier

Bij binnenkomst zag ik een redelijk gevulde zaal met veel enthousiaste mensen in de leeftijd van het Mowtown tijdperk. Nadat de band de eerste tonen begon te spelen om de zaal een beetje op te warmen, verschenen twee dansende dames in zwarte glitterjurkjes, die waarschijnlijk, om in het Motown tijdperk te blijven, inspiratie op hadden gedaan van You Tube filmpjes van Penny de Jager. Of het nu door het podium kwam, waar te weinig ruimte was of doordat ik dacht wat moeten ze er steeds tussen, voor mij begon het hinderlijk te worden.

Toen de zaal wat opgewarmd was kwam Iva het podium op om ons mee te nemen op een reis langs de nummers van Stevie wonder. Na de eerste nummers dacht ik, ja lekker sfeertje. Publiek komt los en de vele hits werden gespeeld met hier en daar een persoonlijk verhaal er tussen. Het publiek kwam steeds losser alleen leek het of de band steeds tammer werd. Of dat nu kwam door de  met regelmaat terugkerende dames met de zwarte gliterjurkjes, weet ik niet. Het kan ook zijn dat het podium toch te klein was.

Voor mij een leuke avond en ik denk voor velen ook.

IVA Wonder, Stevie Wonder Tribute

De Stevie Wonder Tribute liveband is door het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of The Bands’  bij elkaar gekomen. Omdat er in Nederland nog geen Stevie Wonder Tribute was, besloot leadzanger Iva het zelf te doen en vormde voor de liveshows een ervaren band om zich heen. Voordat Iva met de Stevie Wonder Tribute begon, heeft hij al veel ervaring opgedaan in de muziekwereld als zanger. Hij heeft eigen muziek uitgebracht, met bekende artiesten gewerkt en in voorprogramma’s gestaan van artiesten als NEYO, Madonna, MC Hammer, AKON en Destiny’s Child. The Stevie Wonder Tribute eindigde uiteindelijk als één van de finalisten van ‘The Tribute – Battle of The Bands’.

Vrijdagavond 2 december, Gigant in Apeldoorn, De Stevie Wonder Tribute band.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!