Nederland-Japan op het Leienplein

Zondag 20 juni 2010

Door Ingeborg

Zaterdag 13.30 uur…de tijd dat Nederland voor de tweede keer z’n kunsten mag vertonen in Zuid-Afrika. Dit keer tegen Japan en dit keer ga ik kijken op het Leienplein! Nog nooit gedaan en ik ben altijd benieuwd hoe dat nu ‘leeft’ in de stad.
Goed geregeld daar…€ 5,00 entree en daar krijg je ook nog 2 consumptie munten voor. Kun je niks van zeggen! Het hele Leienplein is afgeschermd met hekken en de horeca wordt verzorgd door Ian’s, Het Nieuws van Apeldoorn en Dollies. Lekker overzichtelijk plein, groot scherm (zo heb ik het nog nooit meegemaakt!) en lekker druk!
De sfeer zat er goed in toen ik iets voor half twee binnenkwam…biertje erbij en veel lawaai, toeters, bellen en heel veel vuvuzelas. Ik heb bij deze besloten dat ik die dingen toch echt irritant vind! Een vriend naast me had zo’n ding en als hij erop blies, voelde ik het van mijn tenen tot mijn kruin trillen! Dat kan toch niet goed voor je zijn? Zeker niet voor je oren!
Het eerste kwartier was het nog leuk, iedereen had er zin in! Naarmate de eerste helft vorderde zag je de mensenmassa inkakken. Gelukkig bracht de tweede helft meer sensatie met zich mee! GOAL! En wat er dan gebeurt in die massa mensen! Je weet niet wat je ziet! Springen, hossen, zoenen, rookgordijnen (oranje natuurlijk!), iedereen feliciteert elkaar. Allemaal APELDOORNERS die het heerlijk vinden met elkaar de wedstrijd te kijken en dan ook te vieren! Uniek om een keer mee te maken en ik ga donderdag zeker weer naar het Leienplein!

(Foto: Peter Schoep)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!