New Towns on the Block

Maandag 21 december 2009

Door Max Dammers

Wist het zelf ook niet. Maar Apeldoorn is geen dorp, geen stad, maar een New Town. Dit zijn we door samen te werken met andere steden die ook pas op latere leeftijd zijn gaan groeien. Dus samen met Almere, Ede, Haarlemmermeer en Zoetermeer maken we slimme plannen. Zo slim dat deze inmiddels ook geld opleveren uit Den Haag en dat er serieus zicht is op meer geld. Want minister van der Laan heeft hiervoor een plan bij de Tweede Kamer ingediend.

Wethouder Blokhuis is een blije wethouder. En dat snap ik, want eerder kreeg Apeldoorn al twee miljoen voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Blokhuis: “Voornemen van ons college was om, meer dan in het verleden het geval is geweest, mee te doen in Den Haag.” En Blokhuis hoopt op meer Haagse steun. “Goed om te constateren dat er in Den Haag meer en meer aandacht komt voor de positie van de New Towns. Zaak is nu om alle plannen echt handen en voeten te geven.”

Titel van het plan van van der Laan is “van woonstad naar leefstad”, gelukkig wel in het Nederlands. En dan moeten we onder andere denken aan een bruisende centrumvoorziening met onder andere aandacht voor cultuur, HBO en het veelzijdiger opzetten van woonwijken. Dat is toch erg mooi nieuws in tijden van bezuinigingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!