Niet langer naar Deventer voor bestraling

Maandag 6 november 2017

Door Daniel van Harmelen

Zoals de planning nu staat wordt het vanaf eind 2019 mogelijk om ook in Apeldoorn bestraald te worden. De radiotherapiegroep die al in Deventer zit breidt uit naar Gelre Ziekenhuizen. Vorige week konden omwonenden terecht om de plannen te bekijken.

Kankerpatienten moeten nu nog naar Deventer of Arnhem om bestraald te worden. Daar heeft de radiotherapiegroep al wel afdelingen. Dat betekent bij de meeste behandelingen dat dagelijks op en neer gereden moet worden. Dat ongemak verdwijnt met de plannen van de radiotherapiegroep.

De radiotherapiegroep, die als onafhankelijke organisatie functioneert, krijgt een eigen gebouw van zo’n 1000 vierkante meter achter de spoedeisende hulp en de afdeling radiologie.

Bij de omwonenden die woensdag langskwamen om de plannen te bestuderen bestonden wel enkel zorgen om de bestralingen. Hoe zit het met parkeren? En zijn die stralen gevaarlijk?

,,Nee, uiteraard niet. Als de machine uit staat, dan zijn er geen stralen. Daarnaast wordt het gebouw zo gemaakt dat het voor iedereen veilig is, denk bijvoorbeeld aan de mensen die hier dag in dag uit werken. het nieuw te bouwen gebouw gaat voldoen aan bijzondere veiligheidseisen”, vertelt bestuurder Karin Mondriaan van de radiotherapiegroep.

Voor Gelre Ziekenhuizen is de bestraling een belangrijke kwaliteitsslag. ,,Zo wordt de zorg multidisciplinair, kanker kan zo veel breder aangepakt worden binnen het ziekenhuis zelf.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!