Klein bierfestival in Apeldoorn

Maandag 4 september 2017

Door Redactie

Apeldoorns nieuwe biergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars heeft de handen ineengeslagen met speciaalbierwinkel Hopdonders om een kleinschalig speciaalbierfestival te organiseren in de binnenstad van Apeldoorn. Het terras van Schenkers in de Van Kinsbergenstraat biedt op zondagmiddag 10 september van 14 tot 20 uur plaats aan brouwers uit alle windstreken van ons land en tot – pak ‘em beet – driehonderd dorstige liefhebbers.

Kleinschalig en ambachtelijk

Toen het grote en bekende bierfestival Bruisend Apeldoorn ter ziele leek te gaan, heeft Hopdonders zichzelf de vraag gesteld hoe een nieuw, klein festival eruit zou kunnen zien. Intussen werd bekend dat Bruisend Apeldoorn een doorstart maakt, maar het idee van een nieuw, kleinschalig en ambachtelijk bierfestival op wisselende locaties liet Hopdonders niet meer los. Het net opgerichte genootschap De Orde van Vrijgerstelaars bleek gelijkgestemd en als vanzelf werden de krachten gebundeld.

Koffiehuis Schenkers

De naam van het nieuwe bierfestival is “Schenkers – voor de Goede Orde”, naar het knusse, centrale en besloten décor in de Van Kinsbergenstraat. Het terras staat tot de beschikking van brouwers en bezoekers, terwijl Schenkers zelf vanuit de eigen buitenbar en het koffiehuis voor wijn, fris en een passend menu zorgt.

Gastenlijst

Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost 15 euro per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het terrein een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes ter waarde van 2 euro per stuk kunt afhalen. Tickets zijn exclusief verkrijgbaar bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/schenkers-goede-orde/

Het grote Bierfestival dat normaal in het eerste weekend van september was, gaat dit jaar niet door, maar krijgt dankzij de nieuwe initiatiefnemers een vervolg in 2018.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!