Nieuw kunstwerk in de wijk Welgelegen

Zondag 5 november 2017

Door Roelof Rump

De wijkraad Welgelegen bestaat 25 jaar. Jaren waarin de wijk zich ontwikkeld heeft van vrijstaande huizen naar een dichtbevolkt en compact stadsdeel. Met een opvallende architectuur als onderdeel van de vernieuwing Kanaalzone.

Het bekendste gebouw in de wijk is wel het restaurant De Brugwachter. Dit gebouw was na de brand in 1996 jaren lang een krot waarin de gemeente niet investeerde. Na 5 jaar werd er een protestbord door omwonenden aangebracht dat nog eens 5 jaar daar duidelijk zichtbaar was.

Later werd het restant van het krot voor een symbolisch bedrag verkocht aan een horecaondernemer. De ondernemer liet op deze plek een nieuw pand bouwen, waar hij het restaurant de Brugwachter in vestigde. Het restaurant krijgt een andere eigenaar, het kenmerkende gebouw blijft.

Oh ja, de naam Welgelegen: vernoemd naar een molen die in de 18de eeuw in deze wijk heeft gestaan.

Wat doe je als wijkvereniging als je 25 jaar actief bent? Je kunt een feestje organiseren met lekker eten, een foto tentoonstelling of andere tijdelijke activiteiten. Nee, er komt iets blijvend, een kunstwerk gemaakt door Tirza Verrips, geschonken door de wijkraad. Puttend uit de geschiedenis werd de opening geflankeerd door drie freules: dames lang geleden wonend op het landgoed Welgelegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!