Nieuw winkelcentrum in aantocht

Donderdag 11 juli 2013

Door Ingeborg

Iedere dag fiets ik er langs of doe ik er mijn boodschappen. Het Ordenplein.
Daardoor volg je natuurlijk de hele ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum op de voet. En ik heb er zin in, kan niet wachten tot het klaar is.

De sloop van de huizen ernaast is klaar, puin is al gedeeltelijk opgeruimd en hier en daar zie je dat ze aan het opbouwen zijn.

Wat gaat er gebeuren? Daar waar het oude winkelcentrum zit, komt een gezondheidscentrum. Apotheek, fysiotherapeut, artsen…alles onder één dak!
Ernaast komt het nieuwe winkelcentrum, daar waar de flats nu zijn afgebroken. Dit winkelcentrum wordt twee keer zo groot als het huidige winkelcentrum.
Vele oud bewoners wonen al in hun nieuwe huis op het Caretex terrein of aan de andere kant van Orden, waar ook nieuwe huizen zijn gebouwd. Het ziet er prachtig uit.

De Deka markt zal er zeker komen als supermarkt, want die zit er al. Maar er komt meer…wat precies is nog niet bekend (of weet iemand al meer?) maar de verhalen gaan dat er een een Blokker en/of Zeeman komt. Ik hoop dat de viskraam ook weer terug komt, want die mis ik echt!

Je kunt de ontwikkelingen op de voet volgen (net als ik in real-life doe) via Twitter op @ordenplein. Ze hebben ook een Facebook account ‘Ordenplein’ genoemd. Daar kun je ook de vele foto’s zien die al zijn gemaakt van de sloop. En zullen nog meer foto’s op komen van de opbouw.

Van mij mag het er komen, hoe eerder hoe beter!

De video is gemaakt door Ton Boerkamp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!