Nieuwe H-flat aan Goeman Borgesiusstraat verwelkomt eerste bewoners

Vrijdag 8 maart 2024

Door Redactie

Eind 2022 werd de oude flat van woningcorporatie De Goede Woning op deze plaats gesloopt. En nog geen jaar geleden werd er met de bouw gestart. Waar toen nog een hoop zand lag en zware kranen aan het werk gingen, gaan nu de nieuwe bewoners aan de slag met klussen en inrichten.

Nieuwe H-flat en Vernieuwing in de Buurt

De eerste nieuwe H-flat is een feit. Maar ook 2 andere flats aan de Goeman Borgesiusstraat en drie flats aan De Savornin Lohmanstraat maken plaats voor nieuwbouw. Als het project klaar is, zijn er 126 oude appartementen vervangen door 153 nieuwe appartementen verspreid over zes woongebouwen. De appartementen zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Dit vormt een significante stap in het verduurzamingsbeleid van De Goede Woning.

Enthousiaste Huurders Klaar om te Verhuizen

Een van de nieuwe huurders is de familie Niessink, die al lange tijd in de Goeman Borgesiusstraat woont en uitkijkt naar dit moment. “We wonen hier erg naar onze zin in deze straat. Met veel buren hebben we goed contact. Ook een aantal van de oude buren wonen straks weer in dit nieuwe appartementengebouw. We willen hier nog jaren blijven wonen en we kunnen niet wachten om zo snel mogelijk te verhuizen.”

Ook bij Vincent le Febre gaat de vlag uit. “Enkele jaren geleden kreeg ik mijn huidige appartement door loting. Omdat deze gesloopt wordt, heb ik de kans gekregen om naar dit nieuwe appartement te gaan. Ik ben daar erg blij mee!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!