Nieuwe opzet Midwinter Marathon

Vrijdag 30 mei 2014

Door Redactie

Redactie

Het bestuur van de Stichting Marathon Apeldoorn heeft besloten om het wedstrijdprogramma en de afstanden van de Midwinter Marathon ingrijpend te wijzigen. Op zondag 2 februari jl. deed een recordaantal van meer dan 12.000 deelnemers mee aan één van de vijf afstanden. Het was mede door het zonnige voorjaarsweer een prachtig evenement. Maar uit eigen waarnemingen en uit opmerkingen van deelnemers blijkt dat in de huidige opzet de lopers op de verschillende afstanden niet die ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen. Er is een aantal knelpunten op het parcours en bij start/finish die opgelost moet worden. Daarnaast vindt het bestuur het jammer dat in de huidige opzet een grote groep lopers niet kan inschrijven op de Acht van Apeldoorn en de Mini-Marathon. Op deze populaire afstanden gelden deelnemerslimieten.

Het doel van de wijzigingen is om de sterkst groeiende afstanden Acht van Apeldoorn, Mini-Marathon, Asselronde en Kidsrun meer ruimte en aandacht te geven. Door aanpassingen van het parcours kunnen er ook meer lopers meedoen. In de nieuwe opzet is er helaas geen ruimte meer voor de marathonafstand. Jaarlijks deden gemiddeld 500 lopers mee aan deze afstand.

Het bestuur vindt deze wijzigingen echter noodzakelijk om het internationale hardloopevenement dat alom gewaardeerd wordt ook de komende jaren minimaal op hetzelfde niveau te kunnen blijven organiseren. Het evenement blijft de in de atletiekwereld de bekende naam Midwinter Marathon hanteren en gaat op zondag 1 februari 2015 de nieuwe opzet hanteren. Centraal Beheer Achmea heeft aangegeven ook voor de volgende editie graag hoofdsponsor te willen zijn van het evenement.

Belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Kidsrun blijft bestaan. Meer deelnemers mogelijk
  • Acht van Apeldoorn: meer deelnemers mogelijk en nieuwe route met bredere wegen
  • Mini-Marathon (18,5 km) wordt 10 Engelse Mijlen (16.094m) lang en gaat grotendeels over dezelfde route. Meer deelnemers mogelijk.
  • Asselronde (27,5) wordt 25 km lang en gaat grotendeels over dezelfde route. Meer deelnemers mogelijk
  • Marathonafstand komt te vervallen
  • Start en finish wordt op Loolaan verschoven richting de Bosweg zodat op Loolaan meer ruimte is voor het starten en finishen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!