Nieuwe speltak bij Scouting Marca Appoldro: luchtscouts

Donderdag 27 juli 2017

Door Redactie

Scouting Marca Appoldro

De voorbereidingen zijn getroffen en de eerste proefopkomsten zijn achter de rug. In september 2017 start Scouting Marca Appoldro een nieuwe speltak; luchtscouts. Zelfs voor scoutingbegrippen is dit een niet veel voorkomend fenomeen.

Het is een gewone scoutingspeltak scouts, maar dan voor kinderen (en leiding) met een sterke affiniteit voor lucht en ruimtevaart(techniek). Het is dus niet dat er mensen gaan vliegen of dat het een opleiding is, maar gewoon heel veel plezier beleven met het scoutingspel in het thema lucht en ruimtevaart.

Luchtscouts is bedoeld voor jongens en meisjes van ongeveer 11 jaar tot ongeveer 15 jaar. Een scouting achtergrond is niet noodzakelijk. Onze opkomsten, om de andere week, houden zij in of vanuit onze Woudhut, Lupineweg 75, 7325 AH Apeldoorn.
Voorbeelden van waar zij ons zoal mee bezig gaan houden zijn: drone vliegen en bouwen, luchtballonnen maken, waterraket schieten, activiteiten op en rond het vliegveld (Teuge), lijn bestuurd vliegen, excursies en nog veel meer. Ook met de bekende scoutingvaardigheden als vuur maken, EHBO, samenleving, pionieren en routetechnieken zal voldoende geoefend worden.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via luchtscout@scoutinggroep.com dan houden ze je op de hoogte van de ontwikkelingen. Gewoon eerst een keer komen kijken, ook dat is mogelijk. Laat het even weten per email en ze komen er zo snel mogelijk op terug voor een datum en een tijd.
Via onze website www.scoutinggroep.com kan je informatie terugvinden over onze groep.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!