Nieuwe vervoerservice rijdt binnenkort in Apeldoorn en Gelderland van halte naar halte

Woensdag 26 januari 2022

Door Tim Uilen

Archief | Peter Vroon

In Gelderland van elke bushalte naar een andere bushalte reizen, dat kan straks met de haltetaxi. De haltetaxiRRReis is eigenlijk een flexibele vervoersdienst waarmee je op bestelling, en zonder vaste route, van halte naar halte kan gaan. Instappen en uitstappen kan bij gewone bushaltes, dus plekken waar een lijnbus ook rijdt. Ook kan je bij haltetaxi haltes staan, die zijn op plekken waar geen lijnbus langskomt. De service zal daarnaast altijd aansluiten op vertrek- en aankomsttijden van de bus of trein. De haltetaxi begint vanaf 3 april in Gelderland te rijden.

Hoe werkt het precies?

De naam legt het concept eigenlijk al goed uit; het is een taxi die mensen van bushalte naar bushalte brengt, de haltetaxi. Er zijn naast de gewone bushaltes dus ook speciale haltetaxi haltes waar je in en uit kan stappen. In heel Gelderland geldt de regeling, terwijl een paar knooppunten buiten de provincie wel bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld de stations van Zwolle, Deventer, ’s-Hertogenbosch en Veenendaal. Belangrijk om te weten is dat je gebruik mag maken van de haltetaxi als je reisafstand tussen de 2 en 15 kilometer is. Van station Apeldoorn naar station Deventer is dus net niet mogelijk, maar van station Osseveld naar station Deventer bijvoorbeeld wel. Alleen heeft dit traject al een goede treinconnectie, gebruik van de haltetaxi zou hier dus minder logisch zijn.

Iedereen die zelfstandig kan en mag reizen met het openbaar vervoer, kan ook gebruik maken van de vervoersdienst. De haltetaxi is geen persoonlijke service, andere passagiers kunnen dus tijdens je reis in- en uitstappen. Alleen zal de taxi niet langer dan 15 minuten omrijden om dit te doen. De afstand die je op deze manier reist telt niet mee met je totale reisafstand, er wordt namelijk altijd naar de kortst mogelijke route gekeken voor je eindtarief. Voor een rit met de haltetaxi betaal je een vast tarief van 2,02 euro en dan 36 cent per kilometer. De dienst rijdt alleen op bestelling, iets wat je vooraf moet doen. Dat kan straks via de website van RRReis, de RRReis app of telefonisch. Betalen kan vooraf met iDEAL, creditcard of automatische incasso. In de taxi zelf kan je betalen met pin of creditcard. Gebruik van een OV-chipkaart of een studenten OV kaart is dus niet mogelijk.

De haltetaxi dienst wordt verzorgd door Qarin, zij zullen gebruik maken van personenauto’s en 8-persoons bussen voor het vervoer. Vanaf 3 april begint de haltetaxi in Gelderland, en richting knooppunten buiten de provincie, te rijden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!