Op zoek naar Henk en Ingrid

Zondag 27 februari 2011

Door StrangeArt

Waarschijnlijk is u bekend dat ik veel karakteristieke koppen fotografeer. In mijn verzameling ontbreken nog Henk en Ingrid, Dus op zaterdag naar de verkiezingsmarkt met de verwachting dat daar ook een kraam van de PVV zou zijn. Inderdaad, wat een geluk, er was een royaal bemenste kraam. Wat mij tegenviel was het aantal bezoekers bij deze kraam. Kleinere partijen dan de PVV, bijvoorbeeld de SGP of GL hadden het druk. Frappant stil was het bij de PVV. Dit lag niet aan het enthousiasme van de “canvassers”. Na informatie over een aantal items bleek het standpunt overduidelijk: meer zorg en zwaardere straffen.

Die stilte bij de kraam verwonderde mij, er zijn blijkbaar veel stemmers die blijkbaar geen nadere precisering nodig hebben. Dus een partij met overduidelijke standpunten, geen nuancering en zo helder als glas. Nu hou ik van duidelijkheid, jammer genoeg is mijn stem al bekend. De enige twijfel is nog hoe lang de houdbaarheid van mijn SP stem is. De Apeldoornse SP fractie (2 zetels) bestaat niet meer. Dan de PVV, een ijzeren discipline met maar een leider, geen splitsingen. Wel een leider trouwens wiens stemgedrag in de Tweede Kamer niet altijd overeenkomt met de verwachtingen die zijn gewekt. Bedoelde Wilders dat met Takiyya?
Terzijde: Canvassers van de PVV: Hulde, jullie komen voor je mening uit, een duidelijke ander gedrag dan jullie kiezers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!