Open Dag Apeldoorns raceteam Rhesus Racing

Zaterdag 12 februari 2011

Door Randy Gasper

Voor wie het nog niet wist… Apeldoorn heeft met Rhesus Racing een heus raceteam. De Apeldoornse initiatiefnemer en ondernemer André Kool is de man achter dit droombedrijf. Rhesus Racing is trouwens niet zomaar een clubje mensen. Ware professionals uit de race-industrie vechten met man en macht om een plekje in dit team. En dat het dan ook werkelijk vakmensen zijn, bewijzen de prijzen. Rhesus Racing werd afgelopen seizoen FIA European GT4 kampioen met rijder Paul Meijer, maar wonnen ook de prijs voor beste team.

IN DEN BEGINNE…

Welkom bij Rhesus Racing, opgericht in 2003. Vanaf 2006 is Rhesus racing als professioneel autosportbedrijf op de kaart gezet door deelname aan oa de Renault Clio Cup (vice kampioen 2008) de Suzuki Swift Cup (kampioen 2008). Eind 2008 is Rhesus racing samen met haar trouwe partner en sponsor de Galaxy group begonnen aan een zeer ambitieus project in de hoogste Nationale autosport klasse de Dutch GT4 met 2 schitterende Aston Martin Vantage GT4 race auto’s. In 2010 heeft Rhesus racing bijna alle records in het FIA Europese kampioenschap gebroken door onder andere elke race op het podium te staan en 9 van de 12 pole positions te hebben gereden.

MEER DAN ALLEEN RACEN

Daarnaast wordt er deelgenomen aan de Europese Radical Masters en de Nationale Toyota Aygo Cup. Door de nauwe samenwerking die Rhesus racing heeft met Pro Drive in Engeland is Rhesus racing bovendien officieel door Aston Martin Racing aangewezen als Official European GT4 Part Supplier. Rhesus racing verzorgt dus de complete Aston Martin GT4 onderdelenservice voor Europa en is daarbij dus ook te vinden op bijvoorbeeld de 24H van de Nürburgring en Spa.

DE DOELEN VAN RHESUS RACING

Het doel van Rhesus racing is om verschillende klassen in de Nationale en Internationale autosport te ondersteunen. variërend van teammanagement, techniek en sponsorwerving tot en met het contracteren en begeleiden van jonge getalenteerde en ervaren rijders.

OPEN DAG

Wat dacht u van een bezoekje aan onze open dag? In een ontspannen sfeer kunt u kennismaken met onze nieuwe plannen voor 2011 en verder, de werkplaats van Rhesus Racing eens wat dieper induiken, of u laten voorlichten over de laatste rallyontwikkelingen. Kom genieten, luid het nieuwe sportieve jaar met ons in! Rhesus Racing en Classic Events nodigen u graag uit voor een open dag op zaterdag 12 februari van 11.00 tot 16.00 uur bij Rhesus Racing in Apeldoorn.

TWITTER

http://twitter.com/rhesusracing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!