Open Erf de Groote Modderkolk zoekt vrijwilligers voor de theeschenkerij

Woensdag 6 april 2022

Door Apeldoorn Pakt aan

Midden in de idyllische omgeving van Loenen (Veluwe) ligt Open Erf de Groote Modderkolk. Op het erf staat een zorgboerderij van stichting Verdandi. Er wonen daar 10 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met een aantal dagbesteders werken ze in de moestuin, boomgaard en theeschenkerij op het erf en verzorgen ze een aantal dieren.

Voor de theeschenkerij op de zorgboerderij zoeken ze mensen die willen helpen in de bediening en het ontvangen van klanten.

Zij bieden je een leuke werkplek waar veel wandelaars en fietsers langskomen, het is het begin van het Klompenpad van Loenen en een wandelpad naar de watervallen.

Werkzaamheden

Ze willen graag een groepje vrijwilligers samenstellen die samen onder leiding van een coördinator de theeschenkerij helpen bemannen, gasten bedienen en de theeschenkerij verzorgen. Er wordt soep gemaakt en taart uit de eigen bakkerij geserveerd.

Aan de theeschenkerij is een werkplaats verbonden waar pauzes voor dagbesteders worden verzorgd en de maaltijd voor het woonhuis gedeeltelijk wordt voorbereid.

In de theeschenkerij zelf werken nog niet veel dagbesteders, wel op het erf, in de moestuin, in de boomgaard en op het erf eromheen.

Direct samenwerken met de dagbesteders is niet nodig, maar dat mag wel. Het is echter wel belangrijk hier enige affiniteit mee of interesse in te hebben. Dagbesteders, begeleiders en andere vrijwilligers ervaren het contact onderling als warm en betrokken.

Tijdsbesteding

De theeschenkerij is open op doordeweekse dagen van 10 tot 17 uur. Je hebt de mogelijkheid om een dag of een dagdeel als vrijwilliger te komen meehelpen. Ze bieden een reiskostenvergoeding.

Informatie

Wil je meer informatie of reageren op deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581.
Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!