Opening Filmfestival Berg & Bos 2013

Zaterdag 24 augustus 2013

Door Joke de Wolde

iPhone Jeroen Taalman

Gisteravond ben ik voor het eerst naar het Openlucht Filmfestival in Berg & Bos geweest. Samen met mijn man, kind, onze vrienden Jeroen en Inge en hun oudste dochter.

We werden ontvangen in de VIP-tent met een hapje en een drankje door Henk van der Ziel, (www.vanderegie.nl), die de organisatie in handen had namens Accres. In zijn welkomsttoespraak vertelde hij dat het Apeldoornse Openlucht Filmfestival op nummer 1 staat in de top 3 van Nederlandse Openluchtfestivals. En dat begrijp ik wel. Wat is het goed geregeld!! De bosweide biedt ruimschoots plek aan een grote menigte bezoekers. Gisteravond waren er ongeveer 700, maar nog lang niet alle plaatsen waren bezet. Een mega-groot scherm zorgde ervoor dat alles vanaf elke plek goed te zien was. Ook de rest was goed verzorgd: genoeg toiletten, schoon ook, genoeg catering, waarbij in de pauze de doorloop ook snel genoeg was. Voor diegenen die slecht ter been waren, reed er een treintje, om de kilometer van de ingang naar de bosweide te overbruggen.

Skyfall draaide, als opening van het Openlucht Filmfestival 2013. Ik ben niet (meer) zo’n James Bond-fan. Ik vond dit ook één van de mindere Bond-films, moet ik zeggen. Het verhaal ging mij niet snel genoeg, en er werd in deze versie wel heel erg veel (in mijn ogen nutteloos) geschoten. Maar dat gaf mij dan weer de kans om eens om me heen te kijken. Mensen hadden zich goed geïnstalleerd. Tassen vol met eten mee, drinken, noem het maar op. Velen hadden ook een fleecedekentje mee genomen. En dat was geen overbodige luxe. Naarmate het later werd, koelde het behoorlijk af en werd de lucht een beetje klam. Achter de bomen waren de tonen en lichtspel van Lumido hoorbaar en zichtbaar. Wat op mijn overigens niet als storend over kwam.

Ik heb een top-avond gehad! Wil je het programma voor de rest van de week zien, klik dan hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!