Help de bevolking van Oekraïne

Opvallend: Onze gemeentesecretaris vertrekt al na 9 maanden

Dinsdag 27 november 2018

Door Roelof Rump

Nu ben ik niet zo geïnteresseerd in mensen die vertrekken, maar een gemeentesecretaris die pas 9 maanden in dienst is, dat is wel erg snel.

En weet je wat mij nu het meest intrigeert? De zinsnede:

„Samen hebben wij geconstateerd dat de noodzakelijke match ontbreekt om de huidige samenwerking succesvol voort te zetten. De afgelopen maanden hebben zowel Yolanda van der Meulen, als ons college geïnvesteerd in de onderlinge samenwerking. Dit heeft echter niet geleid tot een gewenst resultaat. Er is een verschil van inzicht over de aansturing van de organisatie, beide partijen betreuren de ontstane situatie.”

De toelichting is dat wat je verwacht bij het beëindigen van een werkrelatie: In onderling overleg, wij betreuren het, en meer van de quasi positieve en neutrale opmerkingen.

Welk verschil van inzicht is er? Het gaat over aansturing. Had de gemeentesecretaris wilde ideeën over verandering van de organisatie? Meer luisteren naar de burger, de burger centraal stellen?

Een opvatting = de burger centraal stellen – die ik zou delen. Uit een aantal dossiers die ik behandel blijkt dat ambtenaren nogal ‘strikt’ volgens de bureaucratische mores handelen. Niets burger centraal. Dit is ons aanbod, met uw vraag hebben wij niets te maken.

Over match gesproken: er zijn een aantal nieuwe en verse mensen in het college, wie matcht niet met wie?

Maar we krijgen antwoord op mijn vragen. Getuige de laatste zin in de raadsbrief:
„Vanzelfsprekend zijn we bereid om een en ander nader toe te lichten”

College barst los; Hieronder kunt u uw commentaar kwijt

Over de foto: een scene uit de opera “Hans en Grietje, Den Haag”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?