Oranje puntzak

Zaterdag 10 augustus 2013

Door Rob Ulrich

Apeldoorn verkeert in heel zwaar weer. Grondopbrengsten vallen tegen en dus moet er bezuinigd worden. En waar doe je dat? Op zaken die de burgers niet direct raken.

Terwijl ik dat type bemerk ik dat ik daar moeite mee heb. Burgers.. niet direct raken.. wat een onzin. Natuurlijk raakt alles de burger. En ik als newbee Apeldoorner raak daardoor ook de weg een beetje kwijt. Na alle verhuisdozen uitgepakt te hebben en het voornemen als newbee te kijken naar wat er te beleven valt in Apeldoorn waar te maken, kwam ik op een zondagmiddag in het Oranjepark terecht. Wat schetste mijn verbazing: heel veel mensen hadden datzelfde idee. En iedereen groepeerde zich rond de muziektent.

Na 14 uur werd het mij duidelijk. Die lege en kale muziektent kwam tot leven en de luisteraars genoten; zondagmiddag in het Oranjepark. Het is gewoon een happening waar je zelfs als newbee bij moet zijn. En het leuke is dat je zo wordt opgenomen dat je je niet eens meer een newbee voelt.

Maar er was meer. Je zag mensen weggaan zodra iemand iets zei over een puntzak. Geen puntzak met patat, want daar hebben we loket13 voor, maar een puntzak voor geld. Geld om ook volgend jaar te kunnen genieten van muziek in het Oranjepark. En niet voor niets is die zak oranje. Oranje, van het park. Oranje, vanwege de band met de oranjes. En oranje, omdat dat ook de tussenweg is tussen groen (go) en rood (no go). Natuurlijk kiezen we (mag ik me al Apeldoorner noemen?) voor groen in plaats van rood en oranje is die mooie middenweg.

Als newbee doe ik natuurlijk mee omdat ik die feestjes in het park niet wil missen. Wat mij betreft kan die puntzak niet goed genoeg gevuld raken. Niet alleen vanwege de sfeer, de artiesten die blij zijn dat ze mogen optreden, of de artiesten die blij zijn dat ze de kans krijgen om te mogen optreden. Ook om m’n newbee-gevoel van me af te willen schudden.

Inburgeren is soms best wel lastig. Zo’n puntzak biedt uitkomst!d

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!