Oranjepark op 4 juli voor de kinderen

Vrijdag 25 juni 2010

Door Stadsmens

Op zondag 4 juli vindt in het Oranjepark de eerste editie van het Kinder Parade Festijn plaats.

Tussen 12.00 en 20.00 uur zijn er veel activiteiten in het park. Dansers, zangers en acteurs geven voornamelijk interactieve voorstellingen en het programma van de Stichting Muziektent Apeldoorn, is die dag ook gericht op kinderen en jonge gezinnen. De acteurs maken ‘parade’ voor hun voorstellingen. Bijvoorbeeld door heel mooi te zingen voor hun tent, gekke grapjes te maken, of een klein stukje van hun voorstelling te verklappen, waardoor je wilt weten hoe het verder gaat.

En natuurlijk zijn er daarnaast nog veel meer activiteiten: workshops, Apeldoorn at the Beach, zelf je eten maken, schmink of doe zelf mee met een optreden of spullen verkopen op de kinderkleedjesmarkt. Kijk snel op www.kinderparadefestijn.nl om de voorstellingen te bekijken, alvast je kaarten te bestellen of je aan te melden!

Al vanaf 3 jaar is er een leuke liedjes- en meezing voorstelling. Ook is er een goochelshow waarbij je mag helpen en het verhaal van Roodkapje krijgt een hele rare wending als jij de wolf uit het stuk wegstemt. Ga je kamperen in de vakantie? Dan moet je maar eens komen kijken hoe de Amsterdamse dames dat doen. Ook is er een voorstelling over discriminatie en een spannend verhaal over Australië. In de voorstelling over de Markies kan je mee op ontdekkingsreis om te zorgen dat het verhaal goed afloopt. De voorstellingen zijn speciaal voor kinderen, maar ook de volwassenen zullen zich zeker niet vervelen. Buiten de tenten zijn er diverse kinderactiviteiten en workshops. Zo kan je een echte glamourshoot met visagie doen, beeldhouwen of armbandjes maken. Of lekker relaxen op Apeldoorn at the Beach: een heus ministrandje met badjes, emmertjes, schepjes, strandhokjes en knutselen. Een badmeester zal toezicht houden en kinderen worden daar begeleid. Voor de volwassenen die even willen relaxen is er een echte hot tub.

Er is een kinderkleedjesmarkt waar kinderen op kunnen treden of spulletjes verkopen voor 2,50 euro. Een plekje kan gereserveerd worden via de website. Kinderen kunnen zelf poffertjes bakken of patat maken bij de Kinder Horeca. Volwassenen kunnen daarnaast op het sfeervolle grote horeca terras genieten van lekkere hapjes en drankjes van Central Park en het Nieuws van Apeldoorn. Daar worden zij ondertussen vermaakt door de zingende presentator bij het Rad van Fortuin. Maak het extra leuk en bestel vooraf een picknickmand. Of doe aan het einde van de dag mee met een gezellige BBQ. Met muziek op de achtergrond sluiten we dit Festival feestelijk af.

De toegang tot het Kinder Parade Festijn is gratis. Voor diverse onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Tickets voor de betaalde voorstellingen variëren in prijs van 1,00 euro t/m 5,00 euro per voorstelling. Je kan ook van te voren reserveren zodat je zeker weet dat je de voorstelling kan zien. Kortom een uniek festival, waar men op z’n minst een kijkje zou moeten nemen. Kijk voor het programma, meer informatie, en ticketverkoop voor de voorstellingen: www.kinderparadefestijn.nl (foto Willy Kers / Glamourkidz)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!