Oranjepark vs. Vondelpark

Zondag 25 juli 2010

Door Ingeborg

Momenteel verblijf ik een week in het heerlijke Amsterdam! Samen met mijn stoere mannen op de fiets om Amsterdam te verkennen zoals zij dat nog nooit gezien hebben! Voor mijn werk ben ik daar regelmatig, maar ook voor mij gaat er weer een wereld open in de City of Dreams (althans…voor mij is Amsterdam de City of Dreams!).
Vandaag naar het eiland Pampus en gisteren ook veel leuke dingen gedaan en gezien. Madame Tussaud, waterfietsen door de grachten, straattheater gezien, de Wallen, de Jordaan, kortom een heerlijk dag! Consumeren én inhaleren en daarna alles tussen je oren stoppen wat je gezien hebt…heerlijk!
Omdat wij 3 minuten van het Vondelpark afzitten, besloten we de dag af te sluiten in het Vondelpark. Mijn kinderen waren daar nog nooit geweest, dus eerst een rondje door het park gefietst. Ik stond (weer) verbaasd wat ik zag. Jong en oud vertoeven gezamenlijk in dat park, gezinnen en vrienden picknicken, er worden feestjes gegeven (in de bomen hangen slingers), verschillende groepjes zijn aan het BBQ-en, we horen muziek en er worden spelletjes gedaan. In een heerlijke relaxte sfeer. We eindigden bij een gedeelte van het fietspad waar jongens en meiden van verschillende leeftijden aan het rollerskaten waren. Kunstig op een soort rolschaatsen door pionnetjes heen, springend, draaiend en soms ook vallend. Ik had dit nog nooit gezien. Iedereen fietste, zonder gemopper, om hun heen, terwijl ze toch een stuk fietspad afzetten! Daar hebben wij een uur naar zitten kijken, drinken mee en gewoon kijken…genieten geblazen dus.

Toen ik daar zat, dacht ik; zou dit ook in het Oranjepark in Apeldoorn kunnen? Wat zou dat gaaf zijn! Een vriend van mij, die ik dit vertelde zei; in Amsterdam hebben veel mensen geen tuin en daarom zoeken ze elkaar in het Vondelpark op. Ja, daar heeft hij gelijk in, maar heeft het ook niet met de Amsterdamse vs Apeldoornse bewoners te maken? Op een uur rijden van het prachtige Apeldoorn, voor je gevoel in een ‘andere wereld!’

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!