Orpheus en Cafeetje van Marja houden van elkaar

Maandag 8 februari 2016

Door Redactie

Gerard Oltmans

Het optreden van het Comedy Collectief op 11 februari in het Cafeetje van Marja is niet zomaar een losse flodder. De show maakt deel uit van een reeks die uiteindelijk in Orpheus eindigt. De winnaar van de serie kan namelijk een optreden in de Apeldoornse schouwburg tegemoet zien. Naast cabaret en stand up comedian richt uitbater Marja Fahner zich straks ook op klassieke muziek. Ook dan gaat het om een samenwerkingsverband met Orpheus.

Het Cafeetje van Marja aan de Hoofdstraat nabij het Caterplein is inmiddels een fenomeen. Vergeten zijn de dagen dat eigenares Marja Fahner het bijltje er bij neer wilde gooien. Het kind-vriendelijkste café van Apeldoorn draait inmiddels op volle toeren en onderscheidt zich ook op artistiek gebied. Singer-songwriters hebben er onderdak gevonden en de Latijnse zomerfeesten trekken publiek tot ver over de stadsgrenzen.

Nieuw is cabaret. Marja Fahner heeft kleinkunstacademies aangeschreven en genoeg respons gekregen om een serie te starten. Op 11 februari wordt het spits afgebeten. Daarna volgen meer optredens die door een publieksjury worden beoordeeld. De winnaar mag naar Orpheus.

Programmeur Marijt Helmink van Orpheus kan nog niet precies zeggen waar en wanneer. ,,Dat is afhankelijk van de winnaar. Is het stand up comedian, is het een cabaretier? Na afloop van de serie in het Cafeetje van Marja gaan we bekijken hoe en wanneer we de winnaar  of winnaars gaan inpassen.’’

Op 16 april staat Orpheus in het teken van de viool. Boegbeeld is de altvioliste Esther Apituley. Daarnaast is er ruimte actrice Leny Breedeveld, het jeugdorkest van Markant en het Apeldoorns Bachkoor. Een strijkorkest speelt tijdens het diner in het restaurant en een dj sluit in de foyer het feest af. De opmaat naar 16 april (Esther Locomotive) is weggelegd voor het Cafeetje van Marja. Orpheus en Marja Fahner hebben over de invulling binnenkort overleg.

De voorstelling van Comedy Collectief begint komende donderdag om 20.30 uur, de entree kost 2,50 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!