Help de bevolking van Oekraïne

Orpheus-muur onthuld voor Theater Orpheus

Vrijdag 30 maart 2018

Door Redactie

Orpheus

Op 29 maart is een bijzonder bouwwerk onthuld in ‘de voortuin’ van Theater Orpheus. Het is een speciaal ontworpen muur, waarin met lichtgevende letters de naam Orpheus is verwerkt. De Orpheus-muur, geplaatst in het park tegenover de Grote Kerk, moet zorgen voor betere zichtbaarheid en vindbaarheid van het Apeldoornse theater.

“Voor voorbijgangers is het niet goed zichtbaar dat Theater Orpheus gevestigd is in dat prachtige gebouw met het iconische lichtgordijn,” aldus Meta Neeleman, vertrekkend Directeur Theater Orpheus. “De parkachtige tuin met grote bomen neemt het zicht op het gebouw voor een deel weg. Met deze opvallende naamsvermelding aan het kruispunt-Loolaan kunnen onze bezoekers én passanten direct zien waar Orpheus gevestigd is. Met deze bijzondere naamsvermelding gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Ik ben erg trots op het eindresultaat. We zijn Venema Restauratie zeer dankbaar voor dit prachtige gebaar, dat voorkomt uit een mooie sponsorovereenkomst.”

Johan Venema: “Venema Restauratie is bijzonder trots op onze samenwerking met Theater Orpheus. Zo’n prachtig theater als Orpheus verdient een betere zichtbaarheid. Ik vind het fantastisch dat wij dit voor Orpheus mogen verzorgen. ”

Gekist beton

De muur is ontworpen door de uit Apeldoorn afkomstige architect Bastiaan van de Kraats van Bureau 1meter98. Van de Kraats ontwierp het object met respect voor het gebouw, dat in 1965 werd bedacht door de architecten Bernard Bijvoet en Gerard Holt. Zo is er bekist beton gebruikt voor de muur. De letters zijn verdiept gestort in het beton en zullen worden verlicht. De vorm van de Orpheus-muur is een knipoog naar de terrassen die oorspronkelijk op dit terrein waren en waar men kon genieten van een prachtig stadspark voor het theater.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?