Help de bevolking van Oekraïne

Het Oude Loo, een lusthof der zinnen

Woensdag 25 mei 2016

Door Gerard Oltmans

Wat een verrassingsmiddag was het. Of ik even een foto wilde maken van Het Oude Loo, want ze sluiten op 1 juni. Natuurlijk doe ik dat, even zoeken waar het ligt. Lach me maar uit, maar wat een verrassing.

Wat een bloemenpracht, wat een geuren, wat een rust en wat een doorkijkjes, een forellen vijver, een waterval, een doolhof, een kasteel met gracht. Om elke hoek was iets moois te ontdekken.

De middag kreeg nog een extra dimensie door mijn ontmoeting met Bert Jan van Zetten van de Groendienst van de Gemeente Apeldoorn, die daar ook op bezoek was. Bert Jan heeft als passie bomen en wat hij wist te vertellen! Over een eik van meer dan 200 jaar oud, over boomvormen, waar de dikste sequoia staat, waar de hoogste bomen van Nederland staan, over takken die samengroeien en torsiescheuren waardoor die ontstaan….. en dat is allemaal te zien in het park van Het Oude Loo.

Bert Jan zal er niet zijn maar de rest allemaal wel. Gaat dat zien, gaat dat zien.

 

De tuinen van Het Oude Loo zijn nog open tot 1 juni, een feestje voor oog, neus en oren. Met kikkervisjes in een greppeltje…. voor kinderen op ontdekkingstocht.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?