Overnachting MiniStek-woning; een bijzondere ervaring

Maandag 4 juni 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De gasten uit Schipluiden Guus en Maria van Leeuwen zijn inmiddels huiswaarts gekeerd. Ze zijn enthousiast over het weekend Apeldoorn en de overnachting in de MiniStek woning: ,,Het was een leuke en interessante beleving. We hadden veel bekijks. Maar prima geslapen.” De aanleiding van hun overnachting in de MiniStek woning is hier nog eens na te lezen.

Guus vertelt verder over hun ervaringen: ,,We zijn via de markt van Apeldoorn, Het Loo naar de bossen in Drie (Ermelo/Putten) gefietst. Zondagochtend werden we ontvangen bij de Keizerskroon voor een heerlijk ontbijt. We mochten gebruik maken van de sauna en het zwembad, echt wellness. Het MiniStek wonen zet overigens aan tot denken over hoe zoiets is in te passen. Het is namelijk meer dan alleen maar kleiner wonen. Je kunt ook eigenlijk geen bezit meer hebben.” Wat zijn hun overwegingen, ‘less is more’?  ,,Ja, en hoe dan verder. Welke knopen hak je door en wat doe je met de bezittingen die je al hebt. Misschien helpt opruimgoeroe Marie Kondo bij het gedachtegoed van ontspullen.”

Aangezien de Ministek-woning nog niet helemaal geschikt is voor bewoning, was samenwerking nodig. Die werd gevonden met Carla Maessen directeur van de Keizerskroon. Ze zegt daarover: ,,Tijdens de Task Force van 3FM Serious Request kwam ik in aanraking met Annemarie en Mireille van MiniStek wonen. Het idee om een overnachting te veilen, vond ik een geweldig idee. Het MiniStek huis is een mooi en innovatief initiatief. Het past helemaal in deze tijd. Toen duidelijk werd wanneer dit zou plaatsvinden, vroeg Annemarie of wij ook wat konden betekenen. Nou ja, we zijn een hotel, dan is het aanbieden van een fijne douche en ontbijt het meest logische. Daarnaast mochten de gasten gebruik maken van ons zwembad en sauna. Volgens mij hebben ze ervan genoten. Al met al heel leuk om te doen en ik geloof erg in dit soort samenwerkingen.”

Ook Arjin Jans van Foenix verleende zijn hulp. Hij verwelkomde de gasten zaterdag met koffie en appelgebak. Een mooie start van het weekend Apeldoorn en Guus sluit af: ,,We genieten na met een kistje schavuiten en een ijsmachine, gekocht bij Foenix, en met de inspiratie van de MiniStek beleving kunnen wij de zomer goed beginnen.”

Meer informatie over de verdere ontwikkelingen rondom MiniStek wonen, volgt later. Dan laten we de eigenaren Annemarie Huisman en Mireille Langendijk aan het woord.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!