Overvallen flink gedaald

Dinsdag 24 april 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Het aantal overvallen binnen het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland is flink gedaald. In het eerste kwartaal van 2011 zijn er 29 overvallen gepleegd. De eerste drie maanden van dit jaar waren dat er acht. De aanpak van overvallen is een belangrijke prioriteit van het politiekorps.

In 2011 is er een regionaal overvallenteam gestart. Het team is dagelijks bezig met onderzoeken naar gewapende overvallen. Het oplossingspercentage steeg vorig jaar al van 32 naar 45.8%. Vorig jaar is er flink samengewerkt om het aantal overvallen terug te dringen. Met de Kamer van Koophandel, Gemeenten en het Centrum voor criminaliteitspreventie en Veiligheid zijn voorlichtingen georganiseerd voor ondernemers. De politie hoopt dat deze integrale aanpak heeft bijgedragen aan de daling. Ook dit jaar blijft de aanpak overvallen een belangrijke prioriteit.

Alle districten dalen

De daling is in alle districten ingezet. In Apeldoorn werden er in het eerste kwartaal van 2011 nog 12 overvallen gepleegd. Dit jaar waren dat er slechts twee. In de IJsselstreek zijn er vorig jaar vier overvallen gepleegd. Dit jaar sloeg er tot nu toe nog geen overvaller toe. Op de Veluwe is het aantal gehalveerd, van vier naar twee. In de Achterhoek daalde het aantal van zeven naar vier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!