Help de bevolking van Oekraïne

Overvaller Primera op tekening

Woensdag 24 oktober 2012

Door Redactie

De politie heeft een compositietekening laten opstellen van de jongeman die op zaterdag 13 oktober de Primerawinkel aan de Eglantier in Apeldoorn, ook wel bekend als sigarenboer Willemsen, heeft overvallen. Het overvallenteam van de politie wil graag weten of iemand de dader op basis van deze tekening herkent, of andere tips heeft over de overval.

De overval, die rond 18.30 uur plaatsvond, was een razendsnelle actie en werd gepleegd door een ongeveer 20-jarige jongeman, met een pruik op. Hij bedreigde een personeelslid met een mes, eiste geld en ging er vrijwel meteen weer vandoor met een geldbedrag. Een getuige is nog achter hem aangerend maar de overvaller wist richting het Violierenplein te ontkomen. Het laatst is hij in de Hoeven gezien.

Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en via een Burgernetactie en twitter werden mensen gevraagd of ze iets hadden gezien. Helaas werd de dader niet meer aangetroffen. Het overvallenteam stelde een onderzoek in en heeft van diverse mensen een getuigenverklaring opgenomen. Op basis van deze verklaringen is de compositietekening opgesteld.

Zwarte pietenpruik of Afropruik

De dader is ongeveer 20 jaar oud en naar schatting 1.80-1.85 m lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg donkere kleding. Over zijn huidskleur bestaat enige onduidelijkheid, het zou zowel om een blanke als een (licht)getinte man kunnen gaan. Wat de politie op basis van getuigenverklaringen wel met zekerheid durft te zeggen is dat de dader tijdens de overval een pruik droeg. Getuigen geven aan dat overduidelijk sprake was van een zogenaamde zwarte pietenpruik of Afropruik. Daardoor is helaas niet duidelijk welke haarkleur en haardracht de overvaller normaal heeft.

Op de compositietekening is de overvaller getekend met pruik op, omdat niemand hem heeft gezien zonder pruik. De politie vraagt mensen die de jongeman op de compositietekening denken te herkennen, in het dagelijks leven vermoedelijk dus iemand zonder grote bos zwarte krullen, om te bellen met de politie. Tips doorgeven kan via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Ook andere tips over deze zaak zijn zeer welkom.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?