Paal gewond na aanrijding Regiotaxi

Vrijdag 30 augustus 2013

Door Niels Damstra

Op vrijdagmiddag was het verzamelen geblazen op de Marktstraat in Apeldoorn. Her en der lagen stukken van de Regiotaxi verspreid.

De Regiotaxi stelde deze gratis en voor niks beschikbaar. Om dit te kunnen bewerkstelligen werd er eerst gebruikgemaakt van een overstekende paal. Deze paal verzuimde om de taxi voorrang te verlenen. Hierna ontstond een reusachtige ravage, waar de honden geen brood van lusten.

Nadat het taximeisje haar taxibus in de paal had geparkeerd, zette zij haar bus in zijn achteruit. O nee, in zijn vooruit. En toch weer in zijn achteruit. Toch maar naar voren. Vanuit het niets kwam bij het taximeisje het besef dat er zich ook een stuur in de taxi bevond. Hiermee kon zij uitwijken, waarna zij zonder om te kijken met behoorlijke snelheid het voetgangersgebied inreed om met de noorderzon te vertrekken.

Een deel van taxi-beplating kon per direct worden afgeschraapt van de gemeentepaal, hetgeen de beheerder van de naastgelegen fietsenstalling zich niet twee keer liet vertellen. Hij pakte de beplating netjes op, om deze aan zijn collectie toe te voegen.

Wil je ook een stukje van de taxi? Dan kun je jezelf naar de paal begeven om de laatste beetjes lak af te schrapen. De familie van de paal is ingelicht. Hoewel de paal nooit meer recht zal kunnen staan, maakt deze het naar omstandigheden goed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!