Paaseieren stelen de show in Keizerskroon

Zaterdag 24 februari 2018

Door Peter Vroon

Het duurt nog even, maar Pasen werpt z’n schaduw inmiddels vooruit. Zo was het vandaag in hotel de Keizerskroon de eerste van twee dagen vol met beschilderde paaseieren. Van klein tot heel groot.

De motor achter de paaseieren-show is Dini Egging. Een passende naam voor een vrouw die vanaf het begin bij de organisatie onder de naam Reurei is betrokken. Drie locaties doen ze de komende weken aan waaronder traditiegetrouw Apeldoorn. In totaal doen 25 ei-kunstenaars mee.

Onder honderden eieren zijn ware kunststukjes te bewonderen. Veelal van oudere dames want jonge aanwas is er nauwelijks. Uit Apeldoorn is ook een man aanwezig: Ger Hoogeboom. Hij maakt eieren van hout, zijn vrouw tekent voor het schilderwerk. Heel ander werk is te zien van een Apeldoornse die in Zuid-Amerika is geboren: Bettina Regeling. Ook zij maakt gebruik van dat wat met kippen heeft te maken. In haar geval zijn dat veren die ze op een bijzondere manier beschildert.

Marianne uit Hoogland is kunstenaar van beroep. Zij maakt voornamelijk muurschilderingen en is actief in binnen en buitenland. De paaseieren doet ze erbij. In opdracht vervaardigt zij ze zelfs een ei dat bestemd is voor de as van een overledene. Wie het vandaag (24 februari) allemaal heeft gemist, kan morgen nog tussen 10 en 17 uur naar de Keizerskroon. De entree bedraagt 3 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!