Paul Rem verruilt Apeldoorn voor Amsterdam

Zondag 22 april 2018

Door David Levie

Apeldoorn ziet binnenkort een van haar bekendste stadgenoten vertrekken. Paul Rem verruilt met zijn vrouw Geertje Waanders halverwege juni de Veluwe voor Amsterdam. ,,Een buitenkansje”, zegt de conservator van Het Loo, die een graag geziene gast is in uiteenlopende televisieprogramma’s. Rem, een specialist op het gebied van koningshuizen, mag dan verkassen, Paleis Het Loo blijft hij trouw. Volgens zijn vrouw Geertje tot aan zijn pensioen.

Dat buitenkansje waarover Paul Rem spreekt is een in 1644 gebouwde woning die een eeuw later van een gevel werd voorzien. ,,Wij huren het huis van Vereniging Hendrick de Keyser, die het enkele jaren geleden restaureerde. Ons nieuwe adres ligt vlakbij het Centraal Station.”

Dat wordt dus sporen voor dr. Paul Rem, maar dat is de kunsthistoricus gewend. Regelmatig is hij voor zijn werkgever op pad. Paul en Geertje hebben 25 jaar in Apeldoorn gewoond. Ze hebben voor hun huis tegenover Orpheus kopers kunnen vinden.

Kunsthistorica Geertje Waanders was ruim 20 jaar actief voor museum Kröller Müller. Ook CODA maakte van haar diensten gebruik. Amsterdam biedt haar andere mogelijkheden. ,,Ik wil daar graag mijn vleugels uitslaan”, aldus Geertje, die zegt Apeldoorn niet uit het oog te zullen verliezen. ,,Wij hebben hier met heel veel plezier gewoond.”

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!