Physical Graffiti brengt uitstekende ode aan Led Zeppelin

Zaterdag 26 januari 2019

Door William Lindner

De band Physical Graffiti brengt al ruim 15 jaar deze Led Zeppelin Tribute. En trekt daar elk jaar weer volle zalen in zowel Nederland als in heel Europa. En terecht. Net als tijdens hun succesvolle tour in 2018, was de popzaal van Gigant afgelopen zaterdag weer volgestroomd met liefhebbers om te luisteren naar nummers van de iconische albums I en II van de legendarische band Led Zeppelin.

Tijdens het tribute concert sloot ik regelmatig mijn ogen en waande mij in de jaren zeventig toen Zeppelin zijn hoogtijdagen beleefde. Een groot compliment. Want ik heb wel eens anders meegemaakt bij optredens van tribute bands. Maar de band Physical Graffiti bracht op een nauwkeurige en respectvolle wijze uitvoeringen van de nummers en kwam dichtbij het origineel.

In de eerste set werden uitvoeringen gespeeld van het album Led Zeppelin I. Onder aanvoering van zanger Andrew Elt werd gelijk al uitstekend geopend met het nummer “Good Times Bad Times”. De zanger liet gelijk zien en horen op een uitstekende wijze de zang van Robert Plant perfect neer te zetten. Samen met de overige bandleden: Daniel Verberk – Elektrische en Akoestische Gitaren, Dave Harrold – Bas , Jan Gabriel – Drums ,Remco van Zandvoort – Toetsen werden uitstekende vertolkingen van nummers zoals het Blues nummer “You Shook Me”, “Daze and Confused” neergezet. Fraaie uitvoeringen van het akoestische, instrumentale nummer “Black Mountain Side” en “I Can’t Quit You Baby”, met een uitstekende solo met de vioolstrijkstok over de snaren van zijn gitaar door gitarist Daniel Verberk,  over het enthousiaste publiek uitgestrooid.

De tweede set bestond met name uit nummers van het album “Led Zeppelin II” . En begon gelijk al uitstekend met de klassieker “Whole Lotta Love” gevolgd door onder andere “Heartbreaker”, “Living Loving Made”, een hardrocker als “ Ramble On”. Maar ook de mooie ballad “Thank You”,  die de band special als ode aan een trouwe overleden fan bracht. “Bring It On Home”was weer een fantastische Bluesrock uitvoering met zang én aan het begin een snerpende harmonica van Andrew Elt.

Gitarist Daniel Verberk speelde op uiterst nauwkeurige wijze zijn solo partijen a la Jimi Page. Maar ook de andere bandleden lieten zich niet onbetuigd met onder ander een aantal prima solo’s n op hun instrumenten. Zoals een uitstekende drumsolo bij ‘Moby Dick‘ door Jan Gabriel. (zie videoplaylist)

Het optreden werd na ruim twee uur afgesloten met de klassieker van het album “Led Zeppelin IV: “Stairway To Heaven” en een puike uitvoering van het nummer “Kashmir” van het album ‘Physical Graffiti’. Met de laatste toegift ”Rock ‘n Roll“ werden nog eens door de bandleden alle registers opengetrokken.

Genoten van een avond Physical Graffiti. Een band die op uiterst nauwkeurige wijze het publiek liet genieten van het Led Zeppelin tribute, de muziek van deze legendarische band uit de jaren 70.

Als je Physical Graffiti met de “50 years of the albums Led Zeppelin I & II ” nog in Nederland wilt zien kijk dan op hun website: Physical Graffiti
Een regelrechte aanrader!

Physical Graffiti:
Andrew Elt – Zang
Daniel Verberk – Elektrische en Akoestische Gitaren
Dave Harrold – Bas
Jan Gabriel – Drums
Remco van Zandvoort – Toetsen

Poppodium Gigant, 25 januari 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!