Piepersnijders doen het goed in het groen

Donderdag 29 september 2011

Door apeldoornextra

Vroegâh stond een snackbar vooral voor de ‘vette hap’, voor ongezond eten en vooral voor weinig keus en weinig smaak. Dat beeld klopt niet meer. Veel Apeldoornse piepersnijers doen het uitstekend.

De redactie nam de proef op de som en ging gewapend met camera en weegschaal op jacht. Voelde iemand nattigheid en hadden ze het idee gecontroleerd te worden? Nauwelijks of niet, want anders waren we op een aantal verkooppunten misschien enthousiaster ontvangen.

De snackbars waren gewoon gemiddeld goed. Redelijk netjes, behoorlijk schoon. Opvallend? Niet echt. Grote verschillen? Nou en of. Maar behalve de Tamboer kwamen we zelfsnijers niet tegen en ook geen zelfmengers (qua mayo). Veilig eten kan je zeker, als je maar niet teveel neemt. Maar daar zijn we zelf bij, toch?

Onze conclusie: er is niet zoveel mis met de frietjes, maar slechts een enkeling krijgt van ons het predicaat: Terugkomen! En eerlijk is braaf, we hebben de neiging dat het snelst te doen bij de top vier uit de lijst. Maarrr, over smaak valt niet zo goed te twisten en dat doen we dan ook maar niet.

1 De Meerpaal, Zuid (Hofveld) 9,0
2 Kokkie, Orden 8,8
3 Charly, Eglantier 8,8
4 @Jannie, Nieuwstraat (tegenover Tivoli) 8,8

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!