Pieter Bos maakt kans op Drone Award 2016

Dinsdag 15 november 2016

Door Redactie

Vliegen met een drone. De laatste jaren een veelgeziene hobby. Pieter Bos (29), die sinds 2013 in Apeldoorn woont, gaat er zelfs zover in dat hij nu genomineerd is voor een Drone Award 2016.

Hoe ben je met drone vliegen in aanraking gekomen?
,,Begin 2015 kwam ik een video tegen op het internet die me in een keer enthousiast maakte.  Ik was tot dat moment onbekend met de term FPV, wat staat voor First Person View, maar wist gelijk; dit wil ik ook.”

Hoe lang doe je dit al?
,,Na het zien van de video, en daarna nog vele anderen, ben ik gelijk gaan onderzoeken wat  ik allemaal nodig had om zelf een drone, al noemen wij het liever een quadcopter, te kunnen bouwen. Ik had nog nooit eerder een quadcopter gebouwd, laat staan gesoldeerd. Het was in het begin best lastig maar ook erg leuk om te leren. We zijn nu 18 maanden verder en ik ben nog altijd even enthousiast.”

Hoeveel uur besteed je eraan?
,,Lastige vraag, want het verschilt per week en ik ik hou het ook niet echt bij. Gemiddeld genomen denk ik dat ik er per week minimaal 10 uur mee bezig ben. Dat houdt in bouwen, vliegen, repareren, lezen en ook video’s kijken van anderen.”

Wat vind je er zo leuk aan?
,,Het vliegen met FPV geeft een ongekend gevoel van vrijheid en expressie. Je word na een tijdje een met de drone en beseft niet meer dat je met beide benen op de grond staat en alles beleeft door een videobril. Van bovenaf gezien krijgt een locatie een extra dimensie. Iets wat maar weinig mensen zien. Daarnaast kan ik m’n creativiteit erin kwijt. Hard en laag vliegen boven de grond, ondersteboven over een boom en diverse tricks tot in perfectie uitvoeren geven mij de ultieme adrenaline kick.”

Hoe kom je aan je nominatie?
,,Ik post regelmatig video’s op mijn YouTube pagina, gemiddeld 1-2 video’s per week, en ik denk dat het een kwestie van tijd is totdat je word opgemerkt.”

Was je bekend met de Drone Awards?
,,Om eerlijk te zijn niet, dat heeft ook te maken met het feit dat dit jaar voor het eerst een categorie is toegevoegd voor racedrones. Maar dat maakt het niet minder leuk. Het is een enorme eer.”

Waarom moet jij gaan winnen?
,,Omdat ik vind dat mijn video de beste compositie heeft. Een mooie locatie, juiste weersomstandigheden, gevlogen met lef en risico. Het vertegenwoordigd de FPV scène in Nederland op een adequate manier.”

Tot wanneer en waar kunnen mensen stemmen?
,,Stemmen kan tot eind deze maand, dus ga naar www.droneawards.nl en stem.”

Het filmpje waarmee Pieter genomineerd is:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?