Politie en Gemeente onderzoeken indrinkgedrag

Zondag 15 april 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – Zaterdagavond 14 april heeft de politie in het uitgaansgebied van Apeldoorn vrijwillige blaastesten afgenomen om te onderzoeken of, en in welke mate, het uitgaanspubliek al voor het stappen gedronken heeft. Aanleiding is het feit dat politie en de gemeente Apeldoorn de indruk hebben dat het fenomeen indrinken toeneemt, en in het centrum ook vaker sprake is van mensen die onwel worden door overmatig alcoholgebruik.

De politie had tussen 22:00 en 02:00 uur op twee punten controleplekken ingericht; bij de grote overdekte fietsenstalling aan de Museumpassage -vlakbij het Caterplein- en op de hoek Paslaan / Hoofdstraat. De blaastesten zijn op vrijwillige basis afgenomen. Iedereen die meewerkte kreeg een BOB-sleutelhanger.

De controle was nadrukkelijk gericht op het arriverende uitgaanspubliek. Mensen die tussen 22:00 en 02:00 u langs de controleplekken kwamen om naar huis te gaan zijn niet gevraagd om te blazen. De gemeente Apeldoorn zal de verzamelde informatie analyseren en de resultaten later deze maand publiceren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!