Help de bevolking van Oekraïne

Politie op zoek naar oliebollenverkoopsters

Vrijdag 9 december 2011

Door Niels Damstra

APELDOORN – Een 83-jarige vrouw uit Apeldoorn is vrijdagavond 9 december slachtoffer geworden van een babbeltruc. Vanuit haar woning zijn onder meer sieraden gestolen. De politie zoekt getuigen.

De 83-jarige bewoonster van een woning in de omgeving van de Naald in Apeldoorn kreeg tussen 17:30 en 18:00 uur ongewenst bezoek. Twee jonge dames kwamen aan de deur om oliebollen te brengen. Deze waren volgens het duo overgebleven bij een bakkerij. Omdat de dames erg vriendelijk waren rook de bewoonster geen onraad. Kort na het voorval vertrokken ze maar niet veel later kwamen ze weer terug. Met een nieuwe smoes drongen ze het huis weer binnen. Het tweetal hield de nietsvermoedende bewoonster aan de praat. Na het gesprek gingen zij er vandoor. Korte tijd later kwam de bewoonster tot de ontdekking dat er sieraden vanuit haar woning zijn gestolen. Vermoedelijk hebben de dames de bewoonster bewust aan de praat gehouden zodat een derde persoon de sieraden ongemerkt weg kon nemen. De vrouw belde de politie die politie direct een burgernetactie startte en een tweet verstuurde. Getuigen of andere gedupeerden worden opgeroepen de politie te bellen via 0900-8844.

De meisjes waren tussen de 17 en 20 jaar, ong. tussen de 1.65 en 1.70m lang en hadden een getinte huidskleur. Eén van hen had donker lang haar, de ander droeg een muts.

De politie roept mensen op om alert te zijn en niet zomaar een onbekende binnen te laten: ‘Vraag altijd om een legitimatiebewijs en laat de onbekend dan buiten staan.’ Heeft u bejaarde ouders? Dan adviseert de politie om dit onderwerp met hen te bespreken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?