Politie publiceert foto’s verdachten zakkenrollen

Donderdag 15 maart 2012

Door Redactie

Randy Gasper

De politie heeft op de website depolitiezoekt.nl foto’s gepubliceerd van twee vrouwen die worden verdacht van zakkenrollerij. Afgelopen maandag, 12 maart, hebben zij de portemonnee van een 74-jarige Apeldoornse gestolen in een supermarkt aan het Mercatorplein. De politie hoopt dat iemand de vrouwen herkent.

Het incident deed zich voor op maandag 12 maart rond 14.00 uur. De 74-jarige vrouw stond in een koelvak te kijken toen een van de vrouwen naast haar kwam staan en voor haar langs reikte om iets te pakken, vermoedelijk met de intentie de oudere vrouw af te leiden. Tegelijkertijd haalde de andere vrouw de portemonnee van de 74-jarige vrouw uit haar handtas. Bij de kassa merkte de vrouw op dat haar portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes en geld. Op de camerabeelden van de supermarkt is te zien dat beide verdachten vrijwel gelijktijdig de winkel verlaten zonder iets af te rekenen.

Later zijn enkele pasjes uit de gestolen portemonnee teruggevonden in de winkel, maar daar zat de pinpas niet bij. De 74-jarige vrouw heeft de pinpas meteen laten blokkeren. Ook de portemonnee zelf, en het geld, zijn niet gevonden.

Signalement
De vrouwen die van de diefstal worden verdacht hebben beide een getinte huid en een Oost-Europees uiterlijk en zijn ongeveer 1.60 – 1.65 m lang. De jongste vrouw is naar schatting rond de 20 jaar oud, heeft een tenger postuur en droeg haar zwarte, steile haar in een knot. Ze droeg afgelopen maandag een donkere, zwarte jas tot op de heup, een strakke, donkerblauwe spijkerbroek en een zwarte schoudertas.

De andere vrouw is naar schatting 35 – 40 jaar oud en heeft zwart, golvend haar tot net over de schouder. Zij droeg een zwarte, lange jas, een shirt met zwarte en witte accenten aan de bovenzijde en een zwarte handtas.

Tips
Beveiligingscamera’s legden de diefstal vast. Foto’s van de vrouwen zijn op de opsporings-website www.depolitiezoekt.nl gepubliceerd. De politie roept mensen die de vrouwen herkennen op om dit te melden. Dat kan via een formulier op depolitiezoekt.nl of telefonisch via 0900-8844. Een anonieme melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!