Politienieuws: Drie verdachten aangehouden na diefstal met geweld

Woensdag 10 december 2014

Door Redactie

© Peter Vroon

In de vroege ochtend van zondag 7 december meldde een bloedende man zich bij het politiebureau aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Hij verklaarde zojuist met geweld beroofd te zijn. De politie stelde een onderzoek in en heeft inmiddels twee mannen en een minderjarig meisje aangehouden.

Het slachtoffer, een 21-jarige Apeldoorner, meldde zich even voor 06.30 uur bij het politiebureau. Hij bleek behoorlijk toegetakeld en verklaarde rond 06.00 uur door twee mannen te zijn mishandeld en afgeperst in zijn auto aan de Van Huutstraat in Apeldoorn. De man verklaarde in de omgeving te hebben afgesproken met iemand, maar werd in plaats daarvan opgewacht door de twee mannen. Zij stapten bij hem in de auto en zouden hem allebei meerdere keren hebben geslagen en hebben beroofd van ondermeer zijn jas en geld. Na enige tijd lieten ze de man weer achter, waarna deze meteen naar de politie reed.

Onderzoek
De politie stelde een onderzoek in en heeft de identiteit van de twee verdachten weten te achterhalen. Zij zijn allebei zondag aangehouden, in een woning in het centrum van Apeldoorn. Het bleek te gaan om een 39-jarige man uit Epe en een 25-jarige Poolse man. Ook een 16-jarig meisje uit Nijkerk is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afpersing en diefstal. Zij gaf in eerste instantie een valse naam op. Vermoedelijk in een poging om te verhullen dat zij weggelopen bleek uit een gesloten instelling. Omdat het meisje bij de twee mannen werd aangetroffen, wordt hen ook ten laste gelegd dat zij een minderjarige onttrokken aan het wettig gezag.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 09-12-2014 | 14:06

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!