[POLL] Met fietsparkeerverbod gelijk doorpakken naar centrum als fietsvrije zone?

Zaterdag 6 juni 2020

Door Redactie

Wil je vanaf vandaag, zaterdag 6 juni, met je fiets naar het centrum van Apeldoorn? Let dan op! Want vanaf vandaag geldt er in de binnenstad een fietsparkeerverbod.

Je fiets moet je in de daarvoor bedoelde fietsenstallingen of -rekken zetten. Ja, ook in de rekken, ondanks dat dat misschien niet helemaal even helder wordt door de onlangs geplaatste borden (zie foto). De gemeente Apeldoorn bevestigt dat ook de rekken een prima plek zijn om je fiets te stallen.

Het fietsparkeerverbod geldt tot 1 september in het centrum en is ingesteld om meer ruimte te creëren in de winkelstraten. Zodat we voldoende afstand van elkaar te houden tijdens een bezoek aan de binnenstad. ,,We merken dat de laatste tijd meer fietsen in de openbare ruimte gestald worden”, meldt Roel van Vemde van de gemeente Apeldoorn. ,,Waarschijnlijk omdat mensen snel en gericht even een boodschap doen en hun fiets dan voor de winkels zetten. Maar ook een groot deel van de bezoekers van de stad op de fiets weet de stallingen al wel te vinden gelukkig.”

In de afgelopen jaren is er al regelmatig gekeken naar hoe de binnenstad vol met geparkeerde fietsen kan staan en ook sprak de politiek over de fietsers in onder meer de Kapelstraat. Daarom zou het natuurlijk kunnen dat dit fietsparkeerverbod gelijk wordt gebruikt om daarmee gelijk door te pakken. Van Vemde laat weten dat dat momenteel in ieder geval niet aan de orde is. ,,Dit verbod geldt vooralsnog tot 1 september.”

Wat vind jij? Moet de gemeente gelijk doorpakken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!