Proefrondje voor strooiwagens in Apeldoorn

Vrijdag 6 oktober 2017

Door Redactie

Apeldoorn maakt zich klaar voor de winter. Om goed voorbereid te zijn op een nieuw strooiseizoen, gaan gladheidsbestrijders zaterdag 7 oktober al op pad voor een proefronde. Maar liefst 30 strooivoertuigen gaan de weg op tijdens deze generale repetitie. Op de testdag krijgen medewerkers uitgebreide instructies en testen zij het strooimateriaal en de routes.

Een aantal strooiroutes is gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. Dit betekent dat er enkele rijbanen en fietspaden komen te vervallen, en tegelijkertijd ook nieuwe strooiroutes zijn toegevoegd. Door de aanpassingen zijn de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en doorstroming geoptimaliseerd. Het aantal gestrooide kilometers blijft nagenoeg hetzelfde. Ook de prioriteiten blijven ongewijzigd.

Een deel van de strooiwagens heeft dit jaar voor het eerst software om automatisch te strooien. Dit systeem bepaalt automatisch waar en met welke strooibreedte er gestrooid moet worden. Dit maakt het strooien zuiniger, veiliger en nauwkeuriger. Daarbij stuurt een GPS-navigatie de chauffeur nu automatisch langs de strooiroute, hierdoor kunnen medewerkers zich nu volledig op het verkeer richten.
Na afloop wordt het proefdraaien geëvalueerd en eventuele aanpassingen gedaan. Op deze manier wil Apeldoorn zo goed mogelijk voorbereid zijn op het winterseizoen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!