Help de bevolking van Oekraïne

Rams RFC nemen zoete wraak tegen ERC Enschede

Woensdag 4 maart 2015

Door The Rams

© The Rams

Met nog twee wedstrijden te gaan was het nog te vroeg voor de Apeldoornse rugbyers om zich kampioen te wanen. Twee obstakels blokkeerde nog het zicht op de overwinning. Een van die obstakels kwam afgelopen zondag naar Apeldoorn om een potje rugby te spelen. Niet alleen stond Enschede ze het kampioenschap in de weg, ook hadden ze afgelopen keer in Enschede een aantal steken laten vallen, hetgeen ze de wedstrijd kostte. Rond een uur of een waren alle heren uit Apeldoorn aanwezig om de delegatie uit Enschede op te wachten, strijdlustig en bereid.

Het signaal voor de kick off word om 14:30 gegeven op het veld aan het verzetsstrijderspark in Apeldoorn door een referee van de NRB. De Rams krijgen de bal in de handen geschopt en de strijd barst los. De Rams nemen de bal goed op en brengen hem dan ook al snel naar de overkant. De eerste try word gedrukt door jonge scrum-half Joost Spruijt. Deze eerste try blijkt het startschot te zijn waar de rammen op wachten, en er volgen dan ook snel meer. De conversies vallen zwaar wegens de krachtige wind, en nog zwaarder wanneer fly-half Kylan Cassee het veld moet verlaten met een ernstige blessure. Zijn taak wordt overgenomen door Gerben van de Weerd, welke deze de rest van de wedstrijd tot voldoening zal uitvoeren. Het wordt zwaarder aan de kant van Enschede om de motivatie te vinden tot het scoren van een try. De jongens uit Apeldoorn zitten er telkens weer bovenop. De heren Vonken leggen ze het vuur aan de schenen en de Rams weten bijna de gehele eerste helft hun tryline schoon te houden. Een mooie actie van de Fly-half uit Enschede zorgt echter op de valreep voor een try tegen, welke bekroont word met een conversie, en de eerste helft word afgesloten met 52-7

Inspirerende woorden vloeien tijdens de break uit de monden van beide aanvoerders. Deze wedstrijd kan nog alle kanten op gaan. De tweede helft begint goed voor Apeldoorn. Mooi loopwerk van Quintijn Cassee brengt de bal tot vlak bij de lijn van Enschede, daar wordt hij overgenomen door Channo Vonken om uiteindelijk door diens broer Sylvan gedrukt te worden. De Rams vergroten hiermee hun voorsprong enorm. De kick-off van Enschede land wederom in de armen van een Ram en de trys volgen elkaar in een rap tempo op. Apeldoorn laat een prachtig staaltje rugby zien. De overwinning wordt echter niet uit de scrums behaald en meer dan eens komt Enschede dan ook hard terug met tegenaanvallen. Het mag echter niet baten en ze verliezen de wedstrijd uiteindelijk met 97-7.

De Rams hebben nu nog slechts een team tussen hen en het kampioenschap staan, deze strijd zal worden beslist op 15 maart op het veld aan het verzetsstrijderspark in Apeldoorn, kick-off 14:30, tegen de heren uit Bemmel.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?