Help de bevolking van Oekraïne

Randerode wandelt zich fit

Dinsdag 17 april 2012

Door Redactie

Randerode

‘Wandelfit’ is het nieuwe wandelprogramma dat wordt aangeboden aan de cliënten van dagbehandeling Randerode van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. In samenwerking met andere partijen wordt een gevarieerde training verzorgd, waarbij per deelnemer realistische doelen worden bepaald.

“Wandelfit is echt een aanvulling op de therapieën die de cliënten bij onze dagbehandeling volgen”, vertelt Anne-Els Tosserams, afdelingscoördinator van de dagbehandeling. “We zijn er in maart mee begonnen en er doen nu 19 cliënten mee. We krijgen echt heel veel positieve reacties en zien nu al resultaten in het uithoudingsvermogen van onze cliënten, ze gaan veel sneller vooruit.”

Meneer Pannekoek is een enthousiaste deelnemer aan Wandelfit. “Ik was eigenlijk helemaal niet zo’n wandelaar, had er zelfs een beetje een hekel aan, dus ik twijfelde heel erg of wel zou deelnemen. Mijn fysiotherapeut raadde het echter aan en ik ben hier om te leren dus ik heb zijn advies opgevolgd. Nu ben ik heel blij dat ik ‘ja’ heb gezegd. Het is namelijk echt een goede aanvulling, ik merk nu al verbetering in mijn uithoudingsvermogen en ik loop makkelijker.”

Wandelfit is een compleet wandelprogramma met allerlei actieve elementen. In drie maanden tijd wordt gewerkt aan verbetering van het uithoudingsvermogen en fitheid. Meneer Pannekoek: “Het is echt niet alleen maar een rondje wandelen, maar we doen ook onderweg allerlei opdrachten. Het is erg gevarieerd en het lijkt soms wel wat op gymnastiek. Iedereen heeft een eigen doel en werkt daar op zijn eigen tempo aan. En, naast dat het goed is voor mijn lijf, is het ook nog eens een erg leuke en gezellige bezigheid!”

Wandelfit is niet alleen voor cliënten van de dagbehandeling, maar voor iedereen die graag wandelt. Meer informatie vind je HIER.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?