Randy Hansen, de beste Jimi Hendrix-tribute act in Gigant

Maandag 13 november 2023

Door Henk Schrier

Het is zaterdag en eindelijk droog en ben onderweg naar Gigant voor het optreden van Randy Hansen. Randy Hansen is de beste Jimi Hendrix-tribute act ter wereld volgens de bronnen, eerst geloven dan zien is mijn motto.

Deze beste man staat al ruim 30 jaar op het podium en speelde onder andere met Stevie Ray Vaughen, Steve Miller, Paul Rodgers, Herbie Hancock, en met de originele Jimi Hendrix-experience bandleden Noel Redding en Mitch Mitchell. In 1969 gaf Hendrix zijn legendarische optreden op het Woodstock-festival, maar op 18 september stierf deze legende al op 27 jarige leeftijd. Om de geest van Hendrix te laten voortleven zal Randy Hansen zijn publiek versteld doen staan met zijn performance ter ere van de meester zelf. Met de persoonlijkheid van muzikale vaardigheden is het een ware wederopstanding van Jimi.

Dit allemaal gelezen te hebben ben ik benieuwd naar deze avond. Bij het naderen van Gigant staat zowel buiten als binnen een rij dat belooft dus een volle zaal zie ik bij binnenkomst, het publiek voornamelijk rond mijn leeftijd gemixt met wat jongeren en vaders die hun kids muzikaal willen opvoeden, vermoed ik, dus die mochten ook mee. De sfeer was gemoedelijk gezellig. Dus een leuke avond zou het sowieso worden. 

Om klokslag 8 uur begon dan ook het optreden, van af het eerste moment stond de man met bijbehorende bandleden aan vol dynamiek en enthousiasme wat waardering kreeg van het publiek.

De ene na de andere hit van Hendrix werd gespeeld onder andere Burning,  Power of soul, Hey Joe en vele andere hits,  ik vond het topklasse maar laat het oordeel aan de echte Hendrix kenners over. Niet alleen het publiek maar ook de band had een topavond Randy bedankte het aanwezige  publiek voor een ‘amazing night’ in Gigant.

Conclusie een topavond met een band en het publiek wat elkaar kon vinden Randy gaf het publiek de nodige aandacht door een paar keer tussen het publiek te spelen. De kids kregen een t-shirt van de roadies. Al met al een avond uit zoals het te hoort.

Randy Hansen Gigant Zaterdag 11 november

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!