Help de bevolking van Oekraïne

Reanimatie Marathon Rode Kruis Apeldoorn tijdens Serious Request

Donderdag 20 november 2014

Door Redactie

© Foter / Chooyutshing

Zeven mensen, 120 kilometer, één doel! Of het nu regent, sneeuwt of stormt, een groep vrijwilligers van het Rode Kruis loopt eind december van Apeldoorn naar het Glazen Huis in Haarlem. Deze barre winterse tocht hopen de fanatiekelingen in drie dagen af te leggen. Met uiteraard een heleboel geld op zak.

Radio 3 FM zet zich in de week voor kerst met Serious Request opnieuw in voor een goed doel van het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar staan vrouwen en meisjes centraal die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn van seksueel geweld. Wereldwijd wordt één op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar, omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Een echte stille ramp.

Reanimatiecursus
Het Rode Kruis Apeldoorn helpt 3FM actief mee, omdat zoveel vrouwen voor het leven getekend zijn door wat hen is aangedaan. Om geld op te halen heeft een groep vrijwilligers een actie bedacht die zowel leerzaam als effectief is: een 24 uur durende reanimatiemarathon.

Ben je 16 jaar of ouder en wil je leren hoe je iemand moet reanimeren en hoe je een Automatische Externe Defibrillator (AED) moet gebruiken? Kom dan op 18 of 19 december naar het Gymnasium Apeldoorn aan de Kastanjelaan 10 in Apeldoorn. De marathon begint op donderdagmiddag om 17.00 uur. Na vier uur cursus, krijg je bij goed resultaat een echt certificaat.

Normaal kost een cursus reanimeren €60,-. Speciaal voor deze actie wordt een uitzondering gemaakt en geldt een vrijwillige bijdrage. Natuurlijk is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stille ramp van dit jaar. De vrijwilligers hopen dan ook dat mensen gul zullen geven.

Na de reanimatiemarathon brengen zeven vrijwilligers van het Rode Kruis Apeldoorn het geld lopend naar het Glazen Huis in Haarlem. De tocht van 120 kilometer wordt, ongeacht eventuele winterse weersomstandigheden, in drie dagen afgelegd. Gedurende deze dagen delen de wandelaars al hun avonturen via Twitter en Facebook.

Meedoen
Steun de actie van 3FM door deel te nemen aan de reanimatiemarathon of door de wandeltocht te sponsoren. We hopen dat onze lopers aan het einde van dit jaar een enorm bedrag naar de andere kant van het land kunnen brengen. Wil je je opgeven voor een reanimatiecursus of de actie financieel steunen, ga dan naar  kominactie.nl/apeldoornreanimeert of kominactie.nl/apeldoornwandelt

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?