Recensie Mamma Mia!

Zondag 18 juli 2010

Door Ingeborg

Angelique Kuiper en Henri Stelder waren uitverkoren om met een gratis kaartje naar Orpheus te mogen! Voorwaarde was..een blog schrijven over deze avond.
De voorstelling Mamma Mia draaide en afgelopen zaterdag was het dan zover!

Henri;
Nadat ik vriendelijk werd binnengelaten, wezen verschillende medewerksters mij enkele keren de route naar mijn plaats, vanwaar ik een prima zicht had op het podium.
Het hele theater ziet er trouwens goed verzorgd uit. Ook na afloop ging het vertrek zeer ordelijk. Na een ietwat weifelend begin kwamen de spelers, tijdens het eerste “tutti-deel”
(na ongeveer 10 minuten), los en steeg het niveau van de voorstelling. Dat hogere niveau is de rest van de avond gebleven, waarin het opviel dat de “tutti” gedeeltes met de manner erbij iets beter waren dan de gedeeltes met alleen de vrouwen. De vertolkster van “Dochter Sophie” moet ik toch een compliment maken, zij heeft de hele voorstelling goed geacteerd en gezongen.

Angelique;
Enkele jaren geleden bezocht ik samen met een groepje de musical ‘Mamma Mia!’ in het Beatrix Theater in Utrecht. Toen kwam ik erg vrolijk de zaal uit. Alleen al om dat feelgood-gevoel wilde ik ook heel graag de ‘reizende’ versie van Mamma Mia! zien. Zaterdagavond 17 juli jl. was het zover. Mamma Mia! deed Apeldoorn aan… en hoe! De voorstelling was dezelfde als die in Utrecht destijds, alleen met andere acteurs. Lone van Roosendaal (door eenmeneer in de zaal aangezien als Mariska van Kolck) kroop in de huid van moeder Donna. Elise Berends in de rol van dochter Sophie en Robin van den Akker speelde Sky. In de pauze hoorde ik een man praten over de benen van ‘Tanja’, gespeeld door Anouk van Nes. Kortom; prachtige mensen met prachtige stemmen. Helaas was het geluid niet altijd goed, soms hoorde je de teksten bijna niet boven de muziek uitkomen. Wat ik ook miste was de merchandising. Er was alleen een programmaboekje met single te koop en deze was halverwege de avond al uitverkocht.

Voor mij kon het de pret echter niet drukken, ik kwam met een goed gevoel de zaal uit en dat gevoel werd bij de uitgang versterkt door een klein cadeautje van de producent. Niet alleen de ongeveer 1000 mensen in de zaal genoten van Mamma Mia!. Ook Bas Westerweel (speelt ‘vader’ Sam) vertelde mij na afloop dat hij een heerlijke avond had gehad!

Foto: Angelique Kuiper

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!