Reizend Zand kunstwerk heropend

Zaterdag 7 oktober 2023

Door Kevin van Es

Bijna acht maanden heeft het kunstwerk ‘uit gestaan’, vanaf vandaag kunnen Apeldoorners weer genieten van het ‘Reizend Zand’-kunst werk op het Stationsplein. Het sinds 2008 aanwezige kunstwerk, ontworpen door Giny Vos, is de afgelopen maanden aardig aangepakt. De 1,3 miljoen LED-lampjes in het honderd meter lange digitale kunstwerk, zijn vervangen, de elektronica is vernieuwd en de installatie wordt getest. 

Het kunstwerk

Het kunstwerk, geïnspireerd op het Veluwse landschap, is al ruim 14 jaar onderdeel van het Apeldoornse station en is een van de projecten in de Spoorzone. Vanwege storingen zag het kunstwerk er niet compleet uit. Nadat het werk is uitgeschakeld en onderzocht, kwam de gemeente tot de conclusie dat het binnenwerk een complete renovatie nodig had.

De onthulling

Het gerenoveerde kunstwerk is onthuld door wethouder Peter Messerschmidt en de kunstenaar, Giny Vos. De wethouder is trots op het resultaat: “Het betekent veel voor de stad. Iedereen die op reis gaat en uitstapt in Apeldoorn ziet meteen dat hij of zij in de hoofdstad van de Veluwe is”. Ook Ging is tevreden met het eindresultaat: “Hij is weer als nieuw, en ook nog eens 85% duurzamer. Het kunstwerk geeft sfeer en dynamiek aan het plein.”. Met een druk op de rode knop zet het duo het kunstwerk weer aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!