Rennen, rennen en nog eens rennen

Zaterdag 19 maart 2011

Door Ingeborg

Vandaag was er weer de scholierencross in het Orderbos. Wat een traditie is dat inmiddels geworden. Een Apeldoorns begrip? mag ik het zo noemen?
Ik ben er sinds vorig jaar te vinden. Geswitched van school met de kids en de nieuwe school deed er fanatiek aan mee. De oude school niet, dus ik had er dan ook nog nooit van gehoord. Vorig jaar waren we te laat…dat namen mijn jongens me niet in dank af natuurlijk. De jongste deed toen maar snel mee met een oudere groep. Mocht niet, maar toch gedaan. “Hup, ga er maar bijstaan jongen, en gewoon heel hard rennen”. Zeven was hij toen en hij rende met jongens van 9, ook nog best goed gepresteerd. Trots dat ik was.
Wat een lol hebben die kinderen bij de scholierencross. Gewoon door 1 km heeeeel hard te rennen door het bos en dan hopen dat je eerste wordt. Hoe je het ook went of keert, ieder kind wil eerste worden. Of in ieder geval op dat podium staan en een medaille krijgen.
Dus deze zaterdag was ik heel ruim op tijd. De warming-up begon om 12.45 uur en ik was er om 12.45 uur. Wat een prachtige dag vandaag, wel 15 graden en ik geniet! Mijn kinderen ook, dat snap ik wel want nu hadden ze de rust om eens goed te kijken hoe het nu is op die cross. Vorig jaar sleepte ik ze van hort naar her om in te checken, stand van de school te zoeken, nummer op te spelden, om te kleden, op te peppen, en dat in 3 minuten!
Maar goed, dat zou me vandaag niet nogmaals gebeuren. Genietend in de zon, zijn ze op tijd bij de start gekomen, hebben ze heel goed gepresteerd en was ik weer een super trotse mama!
Bij deze wil ik ook even een grote pluim geven voor de man die de hele dag aan elkaar praat, die was er vorig jaar ook en is zoooo goed! Geweldige humor, ieder kind is een winnaar en hij een echte sportman. Je moet echt een keer komen kijken naar dit spektakel. Ik moet eerlijk zeggen, met die zon erbij was het heerlijk toeven vandaag. Ik heb genoten en ging pas om 16.30 uur naar huis…bijna met de bezemwagen.

Foto’s: Joke de Wolde

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!