Retourette en Albert Heijn in Ugchelen zamelen €1279,85 in voor goede doelen

Vrijdag 4 juli 2014

Door Redactie

© Albert Hein

Het afgelopen half jaar werden Hospice Apeldoorn en Alpe d’HuZes gesteund door Retourette en de klanten van de Albert Heijn in Ugchelen. Klanten konden hun statiegeld doneren aan een goed doel naar keuze. Vrijdag 4 juli reikte supermarktmanager Pedro van den Heuvel namens Albert Heijn en Retourette cheques uit aan de goede doelen.

Hospice Apeldoorn

Namens Hospice Apeldoorn namen Hetty van der Veen en Jolanda de Hoog een cheque in ontvangst met een recordhoogte van €1003,-! Hetty en Jolanda waren heel erg blij verrast. “Wat een ontzettend mooi bedrag!”, aldus Jolanda. “Dit hadden we nooit verwacht. Dit geld kan zeer goed gebruikt worden voor de aanbouw van een tuinhuisje bij het Hospice”. Omdat het rookbeleid aangepast werd, was de aanbouw van een tuinhuisje nodig, zodat de gasten een ruimte hebben om te roken. Hospice Apeldoorn richt hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Ze bieden een plek die zoveel mogelijk lijkt op de situatie thuis.

Alpe d’HuZes

Betty Wonnink kwam namens Alpe d’HuZes de cheque in ontvangst nemen. Deze had een waarde van €276,85. “Heel erg fijn dat we dit hebben gekregen, dankjulliewel!”, aldus Betty. “Het is een heel mooi doel om aan te doneren en we zijn blij met elke donatie.” Betty Wonnnink heeft zelf 3 maal de Alpe d’HuZes gewandeld, wat haar inzet mooi weergeeft. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, zelfstandig of in een team geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez.

Supermarktmanager Pedro van den Heuvel was ook aangenaam verrast door de bedragen; “Het komt maar heel weinig voor dat een goed doel een bedrag boven de €1000,- ophaalt. Zo zie je hoe erg het leeft in de samenleving”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!