Romantiek op ‘ons’ kanaal

Dinsdag 30 augustus 2011

Door Ingeborg

Romantiek was namelijk het thema van de Kanaalconcerten van dit jaar. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was het rondom het kanaal genieten geblazen. Ik sprak met Theo Gerrits, de organisator van dit evenement, en hij was ondanks het weer, dik tevreden. “We hebben veel geluk gehad, want tijdens de cruciale momenten was het vaak droog”, verteld Theo. “Zaterdag om 19.45 uur was de kade afgeladen vol met publiek die speciaal voor Ellen ten Damme en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht naar het kanaal waren gekomen. Op dat moment was het droog en kon de avond niet meer stuk!”
De romantiek spatte er van af door de gondels die je door het kanaal zag varen en de picknick mandjes die je kon kopen om met je geliefde van te smikkelen.

Ik was er zondag en dat was de dag dat er een klassieke noot aan het Kanaalconcert was toegevoegd. Nu ben ik niet zo van het klassieke, maar ik was wel onder de indruk van Carel Kraayenhof. En wat een prachtig podium zo op het water! Het viel mij op dat er een zeer gemêleerd publiek was die dag. Jong en oud stonden te genieten van het grote orkest en de klassieke muziek. Er was een heerlijk preuvenement van verschillende restaurants uit Apeldoorn waar je lekker kon eten.
“Al met al een geslaagd feest deze drie dagen,” zegt Theo. Ondanks het weer zijn er gedurende het hele weekend rond de 7.000 bezoekers geweest. Wat mij en Theo betreft, volgend jaar voor de zevende keer een Kanaalconcert.

Foto: InezImages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!